• Панакота с кисело мляко и горски плодовеРецепти
    Панакота с кисело мляко и горски плодове

    Съчетанието на кисело мляко с горски плодове и щипка ванилова захар в този нежен десерт е наистина неустоимо. За да може да се оформи, десертът се приготвя с желатин. Научете тънкостите при  работа с...

  • Шоколадов фъдж с шоколадова глазураРецепти
    Шоколадов фъдж с шоколадова глазура

    Основна роля в този много шоколадов сладкиш играе качественото какао. То трябва да е ароматно и маслено, точно като премиум какаото на Dr. Oetker. Не забравяйте да добавите и бакпулвер към сместа, за...

  • Агнешки кюфтета с ментово кисело млякоРецепти
    Агнешки кюфтета с ментово кисело мляко

    Малки агнешки кюфтета, поднесени в листа маруля с млечен сос с краставица и натрошено сирене.

  • Агнешка чорбаРецепти
    Агнешка чорба

    Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!

  • Палачинки с оризово брашноРецепти
    Палачинки с оризово брашно

    Тези безглутенови палачинки се приготвят с оризово брашно, кисело мляко и яйца. Поднасят се с кленов сироп.

  • Кюфтета фрикасеРецепти
    Кюфтета фрикасе

    Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...

  • Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.

  • Питки със сиренеРецепти
    Питки със сирене

    Меки и пухкави питки със сирене - подходящи за закуска и не само!