• Запечен качамакРецепти
    Запечен качамак

    Стрийте чесъна на паста с малко сол. Разбъркайте двата вида мляно месо с чесъна, червения пипер, сминдуха, стрития риган, сол и пипер на вкус. Оставете каймата да престои 20 минути. След това с ръце...

  • Зелена салата с гъби и топчета от качамакРецепти
    Зелена салата с гъби и топчета от качамак

    Това е рецепта за обогатена с вкусове и текстури зелена салата - със задушени в масло гъби, пържени топчета качамак и дресинг с авокадо и фурми. 1. В тенджерка сипете сметаната, 2 щипки сол, прясно см...

  • Телешки бузи с малиново вино и полентаРецепти
    Телешки бузи с малиново вино и полента

    Конфитирането на телешки бузи изисква повече време, но резултатът определено си заслужава. Крехко месо със задушени в малиново вино зеленчуци и пухкава полента, задушена в сметана. 1. Изрежете външнат...

  • Хрупкава полента със сиренеРецепти
    Хрупкава полента със сирене

    Една семпла, но вкусна рецепта от италианската кухня, подходяща както за гарнитура, така и за основно вегетарианско ястие.