• Пилешко филе със сос Гастрик и пюре от грахРецепти
    Пилешко филе със сос Гастрик и пюре от грах

    1. Отделете филетата заедно с кожата, а останалото пиле запазете за друго ястие. 2. За соса в касерола загрейте маслото и в него сотирайте наситнения лук шалот. Прибавете меда и гответе около 5 минут...

  • Крем супа от грах с пушена пъстърваРецепти
    Крем супа от грах с пушена пъстърва

    1. Почистете и нарежете на ситно пащърнака и праза. Запържете ги в зехтина, докато омекнат. 2. Добавете граха и налейте бульона. Долейте около 300–400 мл вода или бульон. Гответе още 5–10 минути. 3....

  • Печени зеленчуци с крем от кашуРецепти
    Печени зеленчуци с крем от кашу

    1. Почистете и нарежете морковите, карфиола и чушките. Овкусете зеленчуците с майоран, сумак и риган. Поръсете със сусама, лимоновия сок, зехтина и посолете. 2. Подредете морковите в една тава, а чуш...

  • Къри с картофи и грахРецепти
    Къри с картофи и грах

    1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета по 3 см. Варете ги в тенджера с подсолена вода 8 минути. Прецедете ги добре. 2. Загрейте олиото в дълбок тиган с двойно дъно и изпържете картофите за 5 м...

  • Супер зелена паста с пестоРецепти
    Супер зелена паста с песто

    1. За пестото сложете листата осилек в блендер заедно с настъргания пармезан, кедровите ядки, обелената скилидка чесън и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и смелете фино. 2. Загрейте малко зехт...

  • Ризото с пресен грах и скаридиРецепти
    Ризото с пресен грах и скариди

    1. Извадете зърната грах от шушулките. Обелете и почистете скаридите. Сварете зеленчуков бульон от лук, моркови, целина, шушулките от граха и обвивките на скаридите. 2. Обелете и нарежете лука на сит...

  • Салата с картофи и рикотаРецепти
    Салата с картофи и рикота

    Сгответе картофите цели на пара, докато омекнат, след това ги охладете. Ако са големи, ги нарежете на по-дребни парчета. Бланширайте граха за кратко в подсолена вода, след това го охладете шоково и...

  • Ризи-бизиРецепти
    Ризи-бизи

    Нарежете лука на ситно. Отделете 1 с.л. от нарязания лук, а останалият запържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин докато стане прозрачен. Добавете щипка сол. Измийте ориза в цедка под течаща студена вода....