• Палачинки от елда с гъби и яйцаРецепти
    Палачинки от елда с гъби и яйца

    1.Загрейте тиган. Сипете малко зехтин и масло в него. Добавете нарязаните гъби и ги задушете за 3 минути, като ги разтръсквате често. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. Увийте гъбите в алум...

  • Телешки дроб с чоризо и гъбиРецепти
    Телешки дроб с чоризо и гъби

    Почистете черния дроб и го нарежете на филийки с дебелина 1 см. Овкусете дроба с черен пипер и го оваляте в брашно. Изтупайте излишното и го изпържете в половината от олиото на умерен огън от двете...

  • Пълнени пилешки бутчета с гъби и сиренаРецепти
    Пълнени пилешки бутчета с гъби и сирена

    1. Загрейте 20 г масло и 1 с.л. зехтин в тиган на умерен огън. Добавете нарязания на ситно чесън и гъбите - нарязани на тънко. Гответе 10 минути, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен п...

  • Ризото с ечемик и сотирани гъбиРецепти
    Ризото с ечемик и сотирани гъби

    1. В голям сух тиган запечете перления ечемик, за около 3 минути, до златисто. Разбърквайте почти постоянно. Пресипете запечения ечемик в чиния. 2. Пуснете 20 г масло в тигана. Щом то се разтопи, доб...

  • Кремообразна полента със сотирани гъбиРецепти
    Кремообразна полента със сотирани гъби

    1. В голяма тенджера загрейте вода почти до точката на кипене. Добавете сол. Сипете царевичното брашно на тънка струйка, като разбърквате с помощта на дървена лъжица или шпатула. Гответе полентата на...

  • Орзото с гъбиРецепти
    Орзото с гъби

    1. Обелете и нарежете главата лук на ситно. Почистете гъбите с четка и ги нарежете. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до прозрачност. След това добавете гъбите и нарязаните на ситно...

  • Топли палачинки с плънка от гъбиРецепти
    Топли палачинки с плънка от гъби

    Това е рецепта за солени палачинки, пълнени със смес от предварително задушени гъби, сметана, картоф и пармезан. Палачинките се завързват като кесийки и се запичат за кратко във фурната. Вкусно и пита...

  • Пилешки балотини със спанак и прошутоРецепти
    Пилешки балотини със спанак и прошуто

    1. За емулсията от магданоз бланширайте за 1-2 минути стръковете магданоз в подсолена гореща вода (с температура 85°). Прецедете ги веднага и ги изплакнете със студена течаща вода, за да се запази цве...