• 15-минутна пастаРецепти
    15-минутна паста

    1. Накъсайте шунката на парченца и я запържете в сух тиган, до хрупкавост. Отделете 1/2 та шунка в чиния. 2. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги към шунката в тиг...

  • Замразени гъби пачи кракРецепти
    Замразени гъби пачи крак

    1. Подберете най-хубавите и здрави гъби. Накиснете в купа с вода за 5-10 минути и ги прецедете. След това измийте гъбите под темаща студена вода. Отцедете ги добре. 2. Подредете гъбите върху чиста ку...

  • Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатаркиРецепти
    Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатарки

    1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло. 2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна –...

  • Кремообразна полента с рагу от гъбиРецепти
    Кремообразна полента с рагу от гъби

    За рагуто от гъби най-важното е да имате няколко вида гъби, най-добре диви. Те се приготвят с малко лук, чесън, масло и вино. Вкусът на кремообразната полента е обогатен с настърган пармезан, затова с...

  • Гъбена супаРецепти
    Гъбена супа

    1. Накиснете сухите гъби в хладка вода за 1 час. 2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера с двойно дъно и запържете в него нарязания на ситно лук заедно с щипка сол. Добавете нарязаните на пръчици морк...

  • Тостове със задушени гъби и шункаРецепти
    Тостове със задушени гъби и шунка

    1. В загрята тиган запържете до хрупкавост, от двете страни, слайсовете прошуто или хамон на порции. Извадете ги. 2. В същия тиган разтопете 1/3 от маслото и запържете филиите хляб от двете страни, п...

  • Мариновани манатаркиРецепти
    Мариновани манатарки

    1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро. 2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре. 3. В...

  • Гъби на тиганРецепти
    Гъби на тиган

    Семпло и вкусно - пресни гъби, запечени в тиган с малко зехтин, чесън и мащерка!