• Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядкиРецепти
    Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядки

    В тази рецепта от турската кухня главите лук се сваряват, а след това се пълнят с плънка от запържена телешка кайма с лук и ориз. Готовото ястие се поръсва със зърна нар, кедрови ядки и пресни подправ...

  • Лазаня с пресни кориРецепти
    Лазаня с пресни кори

    Тази рецепта за лазаня ще Ви отнеме малко повече време, но резултатът определено си заслужава. Първо трябва да омесите тесто за корите за лазаня, след това да ги разточите, да смелите месото за кайма,...

  • Паста с пуешко на фурнаРецепти
    Паста с пуешко на фурна

    Сварете пастата в подсолена вода. Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин. Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер....

  • Бузара - яхния с морски даровеРецепти
    Бузара - яхния с морски дарове

    1. В дълбока тенджера загрейте малко зехтин. Добавете нарязания чесън и го запържете за кратко. Добавете нарязания магданоз и след 5-10 секунди и съвсем малко бяло или червено вино. 2. Добавете двата...

  • Пица "Маргарита" и пица калцонеРецепти
    Пица "Маргарита" и пица калцоне

    1. За пица "Маргарита" разточете тестото тънко с помощта на точилка , като поръсвате брашно под и върху него. 2. Намажете с доматения сос, начупете топката моцарела и я разпръснете. Поръсете листата б...