белтъци
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиЦелувчена торта със сметана и маракуя
1. Отделете белтъците 3 дни преди да приготвите тортата. В тях не трябва да има и следа от жълтъци. Когато ги разбивате, те трябва да са със стайна температура. Разбийте с помощта на миксер като добав...
РецептиАмарети с лешници и кафе
1. В голяма купа сипете фино смлените лешници (брашно от лешници), захарта, смляното кафе, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и белтъците. Разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица. 2. С...
РецептиШоколадов фонтан с маршмелоу и пресни плодове
Накиснете листата желатин в студена вода. За бонбоните маршмелоу, с помощта на миксер разбийте белтъците с 50 г захар до получаването на сняг. Сипете 200 г захар, меда и водата в тенджерка и ги ост...
РецептиФритата с пресни подправки и белтъци
1. Нарежете листата на подправките на едро и ги сложете в кухненски робот или блендер. Добавете нарязания на ситно лук, солта, бакпулвера и белтъците. Смелете до хомогенност. 2. Загрейте тиган (диаме...
РецептиРуло "Павлова" с ягоди и листа роза
Руло "Павлова" представлява навит изпечен блат от меренг, с пълнеж от маскарпоне и ягоди. Това руло е украсено и със сушени захаросани листа от роза, които придават на сладкиша изключителен финес.
РецептиИтън мес с ментов меренг и червени плодове
1. Загрейте фурната на 90⁰C. Разрежете лимона наполовина и изстискайте малко сок в голяма купа. С помощта на кухненска хартия обтрийте купата отвътре, за да отстраните всякакви замърсявания. Разбийте...
РецептиЛимонова торта с лимонов мус и боровинки
1. За тестото разбийте яйцата със захарта и щипка сол с помощта на миксер. Сипете сметаната в касерола и настържете фино лимоновата кора върху нея. Загрейте леко и добавете на струйка към разбиващите...
РецептиБисквити амарети
В блендер смелете фино бадемите. Разбийте белтъците с помощта на миксе Бавно добавете захарта, без да спирате разбиването докато се получи твърд сняг. Добавете смлените бадеми и бадемовия ликьор б...