• Шоколадова нугаРецепти
    Шоколадова нуга

    Приготвянето на нуга е задание за напреднали кулинари. Трябва да разполагате с термометър и миксер на стойка. Шоколадовата нуга се прави от захар, мед, глюкоза, белтъци и шоколад, без топлинна обработ...

  • Шоколадови макарониРецепти
    Шоколадови макарони

    1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа. 2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печен...

  • Павлова "Банофи"Рецепти
    Павлова "Банофи"

    1. За меренга в голяма купа сипете двата вида захар, царевичното нишесте, морската сол и оцета. Добавете белтъците и започнете да разбивате с помощта на миксер, докато се образува плътен белтъчен сняг...

  • Лимонов крем с карамелени белтъциРецепти
    Лимонов крем с карамелени белтъци

    1. Настържете кората на два от лимоните, изстискайте сока от 4 лимона и сложете в купа заедно с кората. 2. В метална купа смесете захарта, лимоновия сок с настърганите кори и маслото. Сложете купата...

  • Целувчена торта със сметана и маракуяРецепти
    Целувчена торта със сметана и маракуя

    1. Отделете белтъците 3 дни преди да приготвите тортата. В тях не трябва да има и следа от жълтъци. Когато ги разбивате, те трябва да са със стайна температура. Разбийте с помощта на миксер като добав...

  • Амарети с лешници и кафеРецепти
    Амарети с лешници и кафе

    1. В голяма купа сипете фино смлените лешници (брашно от лешници), захарта, смляното кафе, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и белтъците. Разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица. 2. С...

  • Шоколадов фонтан с маршмелоу и пресни плодовеРецепти
    Шоколадов фонтан с маршмелоу и пресни плодове

    Накиснете листата желатин в студена вода. За бонбоните маршмелоу, с помощта на миксер разбийте белтъците с 50 г захар до получаването на сняг. Сипете 200 г захар, меда и водата в тенджерка и ги ост...

  • Фритата с пресни подправки и белтъциРецепти
    Фритата с пресни подправки и белтъци

    1. Нарежете листата на подправките на едро и ги сложете в кухненски робот или блендер. Добавете нарязания на ситно лук, солта, бакпулвера и белтъците. Смелете до хомогенност. 2. Загрейте тиган (диаме...