• Тарталети с лимонов крем и целувкиРецепти
    Тарталети с лимонов крем и целувки

    Основата за тези тарталети с лимонов крем и целувки се приготвя от маслено тесто. Пълнежът е от фин лимонов крем, а завършекът са малките целувки от швейцарски меренг.

  • Меренг с горски плодовеРецепти
    Меренг с горски плодове

    1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор. 2. Разбийте...

  • Десерт „Гараш“Рецепти
    Десерт „Гараш“

    1. Пригответе блата, като разбиете на сняг белтъците със солта и захарта, докато станат на сняг. Смелете орехите и ги смесете с брашното. Малко по малко ги прибавете към белтъците. 2. Готовата смес и...

  • Десерт „Гараш“Рецепти
    Десерт „Гараш“

    Тези индивидуални десерти "Гараш" са истинска наслада за небцето, особено за любителите на шоколада. Между блатовете от белтъци и смлени орехи се изсипва шоколадов ганаш, а всеки десерт се залива с шо...

  • Малинови кифлички с горен белтъкРецепти
    Малинови кифлички с горен белтък

    Рецепта за кифлички с мая във формата на мъфини с шапка от горен белтък. Кифличките са с пълнеж от малиново сладко и изискват малко повече търпение, тъй като тестото трябва да втаса. Но резлутатът си...

  • Шоколадова нугаРецепти
    Шоколадова нуга

    Приготвянето на нуга е задание за напреднали кулинари. Трябва да разполагате с термометър и миксер на стойка. Шоколадовата нуга се прави от захар, мед, глюкоза, белтъци и шоколад, без топлинна обработ...

  • Шоколадови макарониРецепти
    Шоколадови макарони

    1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа. 2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печен...

  • Павлова "Банофи"Рецепти
    Павлова "Банофи"

    1. За меренга в голяма купа сипете двата вида захар, царевичното нишесте, морската сол и оцета. Добавете белтъците и започнете да разбивате с помощта на миксер, докато се образува плътен белтъчен сняг...