белтъци
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиАмарети с кафе
Тези италиански сладки се приготвят вместо с брашно, със смлени лешници. Към тях се добавят белтъци, захар и кафе и се оформят малки топчици. Сладките се поднасят с кафе или вино, в които се потапят.
РецептиДесерт „Гараш“
1. Пригответе блата, като разбиете на сняг белтъците със солта и захарта, докато станат на сняг. Смелете орехите и ги смесете с брашното. Малко по малко ги прибавете към белтъците. 2. Готовата смес и...
РецептиДесерт „Гараш“
Тези индивидуални десерти "Гараш" са истинска наслада за небцето, особено за любителите на шоколада. Между блатовете от белтъци и смлени орехи се изсипва шоколадов ганаш, а всеки десерт се залива с шо...
РецептиМалинови кифлички с горен белтък
Рецепта за кифлички с мая във формата на мъфини с шапка от горен белтък. Кифличките са с пълнеж от малиново сладко и изискват малко повече търпение, тъй като тестото трябва да втаса. Но резлутатът си...
РецептиШоколадова нуга
Приготвянето на нуга е задание за напреднали кулинари. Трябва да разполагате с термометър и миксер на стойка. Шоколадовата нуга се прави от захар, мед, глюкоза, белтъци и шоколад, без топлинна обработ...
РецептиШоколадови макарони
1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа. 2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печен...
РецептиПавлова "Банофи"
1. За меренга в голяма купа сипете двата вида захар, царевичното нишесте, морската сол и оцета. Добавете белтъците и започнете да разбивате с помощта на миксер, докато се образува плътен белтъчен сняг...
РецептиЛимонов крем с карамелени белтъци
1. Настържете кората на два от лимоните, изстискайте сока от 4 лимона и сложете в купа заедно с кората. 2. В метална купа смесете захарта, лимоновия сок с настърганите кори и маслото. Сложете купата...