• Артишок със сос "Винегрет" и сос "Холандез"Рецепти
    Артишок със сос "Винегрет" и сос "Холандез"

    Едно съвсем френско предястие - варен артишок с два вида сос. За соса Винегрет просто всички съставки се разбъркват добре, а за сос Холандез трябва малко повече майсторство и пречистено масло. Удоволс...

  • Аспержи, домати и артишокРецепти
    Аспержи, домати и артишок

    Това е пролетна яхния от артишок, домати и аспержи. Тя се поднася с варени пъдпъдъчи яйца и хрупкав пресен хляб.

  • Средиземноморско платоРецепти
    Средиземноморско плато

    Това средиземноморско плато представлява няколко разядки - хумус, печени зеленчуци, печени пикантни бадеми, салата и гризини. Всяко едно от нещата, естествено, може да се приготви отделно.

  • Печен артишок с чеснов сосРецепти
    Печен артишок с чеснов сос

    1. Подберете по-малки глави артишок, без твърди връхчета по листата. Пуснете ги в тенджера със студена подсолена вода. Захлупете и варете 40 минути.2. За соса сипете зехтина в тиган. Добавете галетата...