• Спагети със суров доматен сосРецепти
    Спагети със суров доматен сос

    Тези спагети са идеални за приготвяне в горещ летен ден, когато доматите зреят и са сладки. Като се добавят още няколко съставки и пастата става неустоиму вкусна - листа босилек, филенца аншоа и моцар...

  • Сицилианска пицаРецепти
    Сицилианска пица

    Автентична рецепта за сицилианска пица. След като втаса тестото се разтегля и върху него се нанася доматен сос. Последните няколко минути от печеното, се добавят рецени сирене Скаморца. Докато е още т...

  • Плоски питки с доматена салата и буратаРецепти
    Плоски питки с доматена салата и бурата

    Тестото за тези плоски питки се приготвя лесно и бързо и не се нуждае от втасване. Питките се изпичат направо върху барбекюто, а след това се гарнират със салата от домати, накъсано сирене бурата и фи...

  • Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикотаРецепти
    Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота

    Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...

  • Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоаРецепти
    Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоа

    1. За пастата пресейте брашното  и го изсипете върху плота. Добавете семолината и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата и добавете жълтъка. Добавете сол и зехтин и започнете да разбър...

  • Печено агнешко с хрупкави картофиРецепти
    Печено агнешко с хрупкави картофи

    Семпла рецепта за печено агнешко месо, което се къса на конци и хрупкави печени картофи. След като месото се запечата в мазнина, се овкусява с паста от аншоа, чесън, розмарин и оцет и се пече с капак...

  • Агнешки джолани с аншоаРецепти
    Агнешки джолани с аншоа

    1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни. 2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете стр...

  • Фусилини ала ПутанескаРецепти
    Фусилини ала Путанеска

    1. Сварете пастата според указанията на пакета. 2. В голям тиган сипете зехтина и запържете в него нарязания на ситно лук за няколко минути. След това добавете нарязаните на ситно чесън и люти чушки,...