• Пикантно агнешко с боб канелиниРецепти
    Пикантно агнешко с боб канелини

    1. Почистете месото от сухожилия и го нарежете на малки парчета. Сложете го в купа и поръсете със смлени кимион и кориандър. Разбъркайте добре. 2. Загрейте 3 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно...

  • Печено агнешко с хрупкави картофиРецепти
    Печено агнешко с хрупкави картофи

    Семпла рецепта за печено агнешко месо, което се къса на конци и хрупкави печени картофи. След като месото се запечата в мазнина, се овкусява с паста от аншоа, чесън, розмарин и оцет и се пече с капак...

  • Брик - пурички с агнешкоРецепти
    Брик - пурички с агнешко

    1.Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, добавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, за да...

  • Агнешки джолани с аншоаРецепти
    Агнешки джолани с аншоа

    1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни. 2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете стр...

  • Агнешки джолан с ориз по иранскиРецепти
    Агнешки джолан с ориз по ирански

    1. В дълбок съд смесете всички сухи подправки и разбъркайте добре. Поръсете джоланите със сол и черен пипер. След това ги поставете в съда и втрийте добре  подправките в месото. Оставете на стайна тем...

  • Лозови сарми с агнешка каймаРецепти
    Лозови сарми с агнешка кайма

    Плънката на тези сарми с лозов лист е от агнешка кайма, ориз, лук и джоджен. Приготвят се бързо, а са неустоимо вкусни, поляти със сос от кисело мляко.

  • Индийско къри с кюфтетаРецепти
    Индийско къри с кюфтета

    Това е рецепта за ароматно и засищащо къри от индийската кухня. Кюфтета от агнешка кайма първо се изпържват, а  след това се задушават в сос с подправки и кисело мляко. Непременно си пригответе тънък...

  • Мариновани агнешки пържоли с червени чушки и лукРецепти
    Мариновани агнешки пържоли с червени чушки и лук

    Рецепта с агнешко месо, която се приготвя за 30 минути. Пържолите се мариноват за кратко, а след това се изпичат в грил-тиган. Сервират се с печени лук и чушки.