• Черно ризото със сепияРецепти
    Черно ризото със сепия

    Това ризото се приготвя по традиционния за средиземноморската кухня начин, а черният цвят идва от мастилото от сепия.

  • Орзото с гъбиРецепти
    Орзото с гъби

    1. Обелете и нарежете главата лук на ситно. Почистете гъбите с четка и ги нарежете. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до прозрачност. След това добавете гъбите и нарязаните на ситно...

  • Осо буко по миланскиРецепти
    Осо буко по милански

    Подсушете шайбите джолан с кухненска хартия и ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте дълбока тава с 3-4 с.л. зехтин върху котлона и запечатайте парчетата джолан за по 4-5 минути...

  • Лимонов кейк с полентаРецепти
    Лимонов кейк с полента

    1.С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, бакпулвера и ванилията до пухкавост. 2. Добавете бадемовото брашно и лимончелото. Разбъркайте с миксера. Добавете едно по едно яйцата, при непрекъснат...

  • Грилован октопод със запечена цикорияРецепти
    Грилован октопод със запечена цикория

    1. Почистете октопода, махнете вътрешностите, устата и очите. 2. Напълнете голяма тенджера с вода и в нея сложете разрязаните на половина домати, главите лук и чесън. Овкусете със сол и пипер, добаве...

  • Паламуд с тиквичкиРецепти
    Паламуд с тиквички

    1. Почистете рибите от вътрешности и отстранете главите им. Нарежете рибите на едри парчета и ги подредете в тава за печене. Посолете ги, добавете чери доматите, морковите, разрязаните наполовина глав...

  • Брускети с тапенадаРецепти
    Брускети с тапенада

    1. Нарежете хляба на филии и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.  2. Нарежете всички продукти за тапенадата по отделно – аншоата, различни видове маслини без костил...