• Супа със спанак и нахутРецепти
    Супа със спанак и нахут

    Наситнете моркова, лука и чесъна. Посолете ги и ги задушете в зехтина с малко вода. Добавете отцедения нахут и дафиновия лист. Налейте вода и овкусете със сол. Гответe, докато зеленчуците омекнат....

  • Сладко гаспачо от домати и малини с крутони от кекс с кисело млякоРецепти
    Сладко гаспачо от домати и малини с крутони от кекс с кисело мляко

    1. За кекса смесете всички съставки в купа и разбийте до хомогенност. Изсипете сместа в квадратна тавичка, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна н...

  • Пъстърва с лешници и сотиран зелен фасулРецепти
    Пъстърва с лешници и сотиран зелен фасул

    Почистете и филетирайте пъстървата, а после я подсушете с кухненска хартия. Запечете за кратко лешниците в сух тиган. След това ги сложете в блендер или хаванче. Добавете пушен червен пипер, сол, н...

  • Плодова салата с червено виноРецепти
    Плодова салата с червено вино

    1.Сипете виното в тенджерка и добавете захарта и лимоновата кора. След като сместа заври, я оставете да се редуцира наполовина. Охладете сместа.2. Обелете и почистете различни видове плодове. Подред...

  • Черно ризото със сепияРецепти
    Черно ризото със сепия

    Запържете нарязания на ситно лук с щипка сол в 3-4 с.л. зехтин. Щом омекне, добавете ориза и го запържете за няколко минути, като разбърквате непрекъснато. Почистете сепията и я нарежете на ленти....

  • Орзото с гъбиРецепти
    Орзото с гъби

    1. Обелете и нарежете главата лук на ситно. Почистете гъбите с четка и ги нарежете. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до прозрачност. След това добавете гъбите и нарязаните на ситно...

  • Осо буко по миланскиРецепти
    Осо буко по милански

    Подсушете шайбите джолан с кухненска хартия и ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте дълбока тава с 3-4 с.л. зехтин върху котлона и запечатайте парчетата джолан за по 4-5 минути...

  • Лимонов кейк с полентаРецепти
    Лимонов кейк с полента

    1.С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, бакпулвера и ванилията до пухкавост. 2. Добавете бадемовото брашно и лимончелото. Разбъркайте с миксера. Добавете едно по едно яйцата, при непрекъснат...