• Сладкиш с бадеми и мандариниРецепти
    Сладкиш с бадеми и мандарини

    1. Измийте добре мандарините и ги поставете в тенджера с вода, така че да са покрити. Щом водата заври, варете на слаб огън 20-30 минути, докато омекнат. Извадете мандарините и ги разрежете на четвърт...

  • Мексиканска яхния с боб и скаридиРецепти
    Мексиканска яхния с боб и скариди

    1. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна и пастата от чипотле за 1 минута, при непрекъснато разбъркване. 2. Добавете доматите и прецедения...

  • Хрупкави хапки от тортиляРецепти
    Хрупкави хапки от тортиля

    1. В хаванче счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол до получаването на паста. Добавете пушения червен пипер и лют сос "Табаско". Разбъркайте добре. 2. С овкусения зехтин намажете обилно тортил...

  • Енчилади със скариди и доматен сосРецепти
    Енчилади със скариди и доматен сос

    1. Отстранете черупките и опашките на скаридите и ги запазете. Измийте добре скаридите и ги подсушете. Нарежете всяка на 3-4 парчета. Поставете ги в хладилник. 2. За бульона сложете черупките и опашк...

  • Хлебчета с жълтъциРецепти
    Хлебчета с жълтъци

    Опитайте тези пухкави и вкусни мексикански хлебчета! Тестото е с мая и много масло.

  • Салата с печена царевицаРецепти
    Салата с печена царевица

    1. Загрейте на средна степен скара или грил-тиган. Намажете със зехтин и поставете царевицата. Печете около 20 минути, до омекване, като обръщате от всички страни. 2. Без да почиствате стръковете пре...

  • Салата с калмари, радичио и ендивияРецепти
    Салата с калмари, радичио и ендивия

    1. Поръсете калмарите със сол и черен пипер. Подсушете ги много добре с кухненска хартия. 2. Загрейте грил-тиган на силен огън. Печете калмарите  на порции, докато леко се обгорят, от двете страни. И...

  • Пикантна паста с миди и чоризоРецепти
    Пикантна паста с миди и чоризо

    1. Измийте мидите под течаща вода и изстържете черупките. Отделете отворените или счупени миди. Отцедете добре измитите миди. 2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера. Отстранете обвивката на надениците...