• Моле побланоРецепти
    Моле поблано

    1. В сух тиган, запечете леко двата вида сушени чушки, от двете страни, за около 20 секунди. След това ги поставете в купа с гореща вода за около 20 минути. След това ги извадете и изцедете. 2. В същ...

  • Бурито с пилешкоРецепти
    Бурито с пилешко

    1. Изтискайте сока на двата лайма в голяма купа. Поставете пилешките бутчета в него. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, зехтина, ригана, лютия червен пипер и захарта. Овкусете със сол и чере...

  • Чили кон карнеРецепти
    Чили кон карне

    1. В сух тиган запечете сухите люти чушки от всички страни, за кратко. Веднага след това ги потопете в купа с 450 мл гореща вода и ги оставете за 20 минути. 2. В същия тиган  запечете небелените скил...

  • Сладкиш с бадеми и мандариниРецепти
    Сладкиш с бадеми и мандарини

    1. Измийте добре мандарините и ги поставете в тенджера с вода, така че да са покрити. Щом водата заври, варете на слаб огън 20-30 минути, докато омекнат. Извадете мандарините и ги разрежете на четвърт...

  • Мексиканска яхния с боб и скаридиРецепти
    Мексиканска яхния с боб и скариди

    1. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна и пастата от чипотле за 1 минута, при непрекъснато разбъркване. 2. Добавете доматите и прецедения...

  • Хрупкави хапки от тортиляРецепти
    Хрупкави хапки от тортиля

    1. В хаванче счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол до получаването на паста. Добавете пушения червен пипер и лют сос "Табаско". Разбъркайте добре. 2. С овкусения зехтин намажете обилно тортил...

  • Енчилади със скариди и доматен сосРецепти
    Енчилади със скариди и доматен сос

    1. Отстранете черупките и опашките на скаридите и ги запазете. Измийте добре скаридите и ги подсушете. Нарежете всяка на 3-4 парчета. Поставете ги в хладилник. 2. За бульона сложете черупките и опашк...

  • Хлебчета с жълтъциРецепти
    Хлебчета с жълтъци

    1. В купа сипете хладка вода. Върху нея поръсете сухата мая. Добавете захарта и разбъркайте. Оставете на топло и непроветриво място за 5 минути, докато сместа леко шупне. Добавете 1 ч.ч. брашно и разб...