италианска
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Талятели със сос с просеко и пушена сьомга
Това е рецепта за паста, съчетана с висококачествени продукти. В соса с пушена сьомга се добавя просеко, а готовата паста се поръсва с червен хайвер.
Рецепти Смокини с прошуто и горгонзола
Това е рецепта за изтънчени на вкус сладко-солени хапки. Едрите смокини се увиват в прошуто и се запичат за кратко. Поднасят се поръсени със сос от горгонзола и сметана, както и с печени лешници.
Рецепти Безглутенова фокача с маслини
Това е рецепта за хляб фокача с маслини. Освен брашно в тестото се добавят и намачкани варени картофи. Фокачата се поднася напълнена с моцарела и прошуто.
Рецепти Флорентини
Флорентините са италиански сладки, които се приготвят от захаросани сушени плодове, ядки и шоколад. Съхранявайте ги в метална кутия или буркан, за да сте подготвени, ако ви изненадат гости.
Рецепти Ньоки с горгонзола, бекон и шафран
Тестото за ньоките се приготвя от сварени картофи, брашно, настърган пармезан и яйце. Кремообразният сос се приготвя от запържени парченца спек, сметана и горгонзола. След като ньоките се сварят за ня...
Рецепти Спагети ала китара с миди и ботарга
Тайната на тези спагети е лютия чеснов крем, който се приготвя от поширани в зехтин скилидки чесън и люти чушки. Мидите се задушават с бяло вино за няколко минути. Накрая всичко се обединява със сваре...
Рецепти Биволска панакота с лимончело и ягоди
Нежен кремообразен десерт от биволско кисело мляко и сметана. Плътният млечен вкус се гарнира чудесно с ягодовия сос с лимончело. Десертът трябва да престои няколко часа в хладилник.
Рецепти Гурме талятели със сос Карбонара
Тази рецепта за паста със сос Карбонара е малко по-специална. За да се получи въздушен и гладък соса, ще трябва да използвате "су-вид" метод на готвене.