• Спагети ала китара с миди и ботаргаРецепти
    Спагети ала китара с миди и ботарга

    Тайната на тези спагети е лютия чеснов крем, който се приготвя от поширани в зехтин скилидки чесън и люти чушки. Мидите се задушават с бяло вино за няколко минути. Накрая всичко се обединява със сваре...

  • Биволска панакота с лимончело и ягодиРецепти
    Биволска панакота с лимончело и ягоди

    Нежен кремообразен десерт от биволско кисело мляко и сметана. Плътният млечен вкус се гарнира чудесно с ягодовия сос с лимончело. Десертът трябва да престои няколко часа в хладилник.

  • Гурме талятели със сос КарбонараРецепти
    Гурме талятели със сос Карбонара

    Тази рецепта за паста със сос Карбонара е малко по-специална. За да се получи въздушен и гладък соса, ще трябва да използвате "су-вид" метод на готвене.

  • Кростини с чесън, аншоа и бито маслоРецепти
    Кростини с чесън, аншоа и бито масло

    Това е рецепта за изключително просто за приготвяне, но изключително вкусно предястие. Филийките багета се намазват с паста от печен чесън и се гарнират с филенца аншоа и пухкаво бито масло, овкусено...

  • Песто ДженовезеРецепти
    Песто Дженовезе

    Класическа италианска рецепта за известния суров сос песто Дженовезе. Пригответе си хаванче, за да получите автентичен вкус.

  • Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоаРецепти
    Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа

    Един прекрасен солен тарт, подходящ за летните дни. Основата е от готово маслено тесто, а пълнежът от филенца аншоа, карамелизиран лук, рикота, маслини и разноцветни чери доматчета.

  • Панирани сандвичи с моцарела и прошутоРецепти
    Панирани сандвичи с моцарела и прошуто

    Неустоими сандвичи с пълнеж от филенца аншо, прошуто и течна моцарела и хрупкава панировка. Поднесете със сладко от люти чушки и домати.

  • Лигурийски хлебчетаРецепти
    Лигурийски хлебчета

    Това е автентична рецепта за хлебчета от Лигурия. Приготвят се в специален уред, но ако не разполагате с такъв, ги изпечете в тиган. Сервират се пълнени с колбаси и сирена.