• Босилеково сорбéРецепти
    Босилеково сорбé

    Това е рецепта за свеж италиански десерт. За сорбето от босилек са необходими само пресни листа босилек, захар и лимончело. 

  • Хапки от полента с горгонзола и саламРецепти
    Хапки от полента с горгонзола и салам

    Основата на тези солени хапки е полента. Върху нея се шприцова "сметана" от горгонзола. Хапките се поръсват със запържен италиански салам и се запичат за кратко във фурната.

  • Талятели със сос с просеко и пушена сьомгаРецепти
    Талятели със сос с просеко и пушена сьомга

    Това е рецепта за паста, съчетана с висококачествени продукти. В соса с пушена сьомга се добавя просеко, а готовата паста се поръсва с червен хайвер.

  • Смокини с прошуто и горгонзолаРецепти
    Смокини с прошуто и горгонзола

    Това е рецепта за изтънчени на вкус сладко-солени хапки. Едрите смокини се увиват в прошуто и се запичат за кратко. Поднасят се поръсени със сос от горгонзола и сметана, както и с печени лешници.

  • Безглутенова фокача с маслиниРецепти
    Безглутенова фокача с маслини

    Това е рецепта за хляб фокача с маслини. Освен брашно в тестото се добавят и намачкани варени картофи. Фокачата се поднася напълнена с моцарела и прошуто.

  • ФлорентиниРецепти
    Флорентини

    Флорентините са италиански сладки, които се приготвят от захаросани сушени плодове, ядки и шоколад. Съхранявайте ги в метална кутия или буркан, за да сте подготвени, ако ви изненадат гости.

  • Ньоки с горгонзола, бекон и шафранРецепти
    Ньоки с горгонзола, бекон и шафран

    Тестото за ньоките се приготвя от сварени картофи, брашно, настърган пармезан и яйце. Кремообразният сос се приготвя от запържени парченца спек, сметана и горгонзола. След като ньоките се сварят за ня...

  • Спагети ала китара с миди и ботаргаРецепти
    Спагети ала китара с миди и ботарга

    Тайната на тези спагети е лютия чеснов крем, който се приготвя от поширани в зехтин скилидки чесън и люти чушки. Мидите се задушават с бяло вино за няколко минути. Накрая всичко се обединява със сваре...