• МинестронеРецепти
    Минестроне

    Минестроне е богата италианска супа, която се приготвя с домати, бульон и паста или ориз. Традиционно супата се приготвя с каквито ни се намират зеленчуци, затова всеки готвач е свободен да използва с...

  • Черно ризото с просеко, скариди и лаймРецепти
    Черно ризото с просеко, скариди и лайм

    Това е рецепта за черно ризото. То се сервира върху кралски скариди, "сготвени" в лимонов сок, а поставените върху ориза топки бурата се топят от топлината му.

  • Панирани пълнени маслиниРецепти
    Панирани пълнени маслини

    За тази рецепта първо се приготвя плънката от задушени зеленчуци и два вида кайма. След това зелените маслини се пълнят и се овалват в брашно, яйце и хлебни трохи преди да се изпържат.

  • Пица със спек и руколаРецепти
    Пица със спек и рукола

    Домашната пица наистина е неустоимо нещо. Пригответе сами тестото, гарнирайте с пресни съставки, изпечете в добре загрята фурна и консумирайте веднага.

  • Панакота с поширани ягодиРецепти
    Панакота с поширани ягоди

    Панакота е десерт, който трябва да се приготви предварително, за да престои достатъчно време в хладилник и да стегне.  В тази рецепта панакотата от сметана и кисело мляко е съчетана с поширани ягоди.

  • Треска с крем от черен чесън, страчатела и прошутоРецепти
    Треска с крем от черен чесън, страчатела и прошуто

    Това е рецепта за приготвяне на бяла риба по възможно най-простия начин. Парчетата риба се увиват в хартиени пакетчета заедно с резен картоф, филенце аншоа, маслини и домат и се пекат за кратко във фу...

  • Ньоко фрито с пушена скаморцаРецепти
    Ньоко фрито с пушена скаморца

    "Ньоко фрито" буквално означава пържено тесто. Това е рецепта за малки хрупкави пържени късчета тесто, гарнирани с пушена скаморца, прошуто кото и зелени маслини - идеалните хапки за чаша пенливо вино...

  • Босилеково сорбéРецепти
    Босилеково сорбé

    Това е рецепта за свеж италиански десерт. За сорбето от босилек са необходими само пресни листа босилек, захар и лимончело.