• Кокосови барчетаРецепти
    Кокосови барчета

    Тези вкусни кокосови барчета се правят много лесно. Смесват се кокосови стърготини, кондензирано мляко, захар и ванилия и сместа се разстила и охлажда. След това правоъгълничетата от сместа се потапят...

  • Двуцветни сладкиРецепти
    Двуцветни сладки

    Тестото за тези сладки се приготвя много бързо. Половината смес се оцветява с какао, след това тестото се оформя на 4 рула, които се подреждат шахматно. Режат се кръгчета, които се пекат за кратко. Др...

  • Салата от леща с цвекло и крем сиренеРецепти
    Салата от леща с цвекло и крем сирене

    Една лесна за приготвяне и питателна салата. Може предварително сварите червеното цвекло и лещата, за да сглобите салатата за 5 минути. Крем-сиренето много добре обединява вкусовете на съставките.

  • Шишчета със свинско и аспержиРецепти
    Шишчета със свинско и аспержи

    Цитгрусовата марината придава на месото аромат и го прави по-крехко. Аспержите пък се поливат с маринатата след като се изпекат. Много вкусен и лесен начин за приготвяне на храна на открито.

  • Говежди стек на скара с печена царевица и салата от фенелРецепти
    Говежди стек на скара с печена царевица и салата от фенел

    Това е рецепта за приготвяне на открито. Идеално изпечен рибай стек, придружен от цяла печена царевица, намазана с масло и поръсена с пармезан и свежа салата от фенел и репички.

  • Шоколадова бисквитена тортаРецепти
    Шоколадова бисквитена торта

    Една бърза и лесна шоколадова торта. Само пригответе крем от прясно мляко, захар и нишесте. Добавете шоколад за по-плътен вкус и сглобете тортата, като редувате бисквити и крем.

  • Тарт с желирани плодовеРецепти
    Тарт с желирани плодове

    Този тарт е лесен за приготвяне и много ефектен. Основата е от маслено тесто, което се пече "на сляпо". Върху него се разпределя млечен крем, а отгоре се редят плодове., коите се заливат с желатин.

  • Семифредо със смокини, кадаиф и орехиРецепти
    Семифредо със смокини, кадаиф и орехи

    Семифредото е италиански сладоледен десерт, затова изисква да престои във фризер поне 4 часа. В тази рецепта се добавят характерни за Балканите продукти - кадаиф, сладко от зелени смокини и орехи, кои...