• СопарникРецепти
    Сопарник

    Отделете листата цвекло или манголд от стъблата и ги измийте. Нарежете листата на ивици и ги сложете в купа. Почистените и измити стръкове пресен лук нарежете на кръгчета и ги добавете в купата. Доб...

  • Кнедли със сини сливиРецепти
    Кнедли със сини сливи

    Измийте, обелете и нарежете картофите. Сварете ги в тенджера с подсолена вода. Подсушете ги и ги намачкайте на пюре. Добавете брашното и яйцето, и омесете всичко заедно като тесто. Измийте сливите,...

  • Пиле под тухла с гарнитураРецепти
    Пиле под тухла с гарнитура

    Обелете и измийте картофите. Нарежети ги на кубчета и ги сложете в тенджера с подсолена вода. Варете 10 минути. Отстранете стъблата на кейла и пуснете листата при картофите за 7-8 минути. Прецедете...

  • Ризи-бизиРецепти
    Ризи-бизи

    Нарежете лука на ситно. Отделете 1 с.л. от нарязания лук, а останалият запържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин докато стане прозрачен. Добавете щипка сол. Измийте ориза в цедка под течаща студена вода....

  • Бисквити амаретиРецепти
    Бисквити амарети

    В блендер смелете фино бадемите. Разбийте белтъците с помощта на миксе Бавно добавете захарта, без да спирате разбиването докато се получи твърд сняг. Добавете смлените бадеми и бадемовия ликьор б...

  • Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокалиРецепти
    Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокали

    За тестото разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете брашното и добавете на струйка яйцата към него, като разбърквате с ръка. Добавете щипка сол и вода, ако е необходимо. Увийте топката тесто в пр...

  • Рибен пайРецепти
    Рибен пай

    1. В купа сипете брашното и маята. Добавете щипка сол и 2-3 с.л. зехтин. Бавно сипвайте вода, като омесвате сместа с ръка. Щом се оформи топка, извадете я върху набрашнен плот и омесете гладко и еласт...

  • Извара с карамелизирани смокиниРецепти
    Извара с карамелизирани смокини

    Нарежете сушените смокини и ги сложете в леко загрят тиган. Добавете кафявата захар. Когато захарта започне да се карамелизира, добавете брендито и фламбирайте. Щом алкохолът се изпари, налейте виното...