• Милфьой с яйчен кремРецепти
    Милфьой с яйчен крем

    1. За тестото смесете в купа всички съставки и ги разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност, но не прекалено дълго. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час. 2. За крема сипе...

  • Тропезиен с ванилов кремРецепти
    Тропезиен с ванилов крем

    1. За тестото разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В голяма купа сипете брашното, захарта и яйцата. Добавете маята и разбъркайте с помощта на миксер до образуването на хомогенно тесто. До...

  • Крем супа от грахРецепти
    Крем супа от грах

    1. Почистете и нарежете лука и целината на ситно. Загрейте зехтина и маслото в тенджера и запържете лука и целината до златисто. 2. Прибавете граха. Налейте и около 500 мл вода. Овкусете със сол и че...

  • Десерт "Луи ХV"Рецепти
    Десерт "Луи ХV"

    За блата разбийте белтъците с кристалната захар, докато получите твърда пяна. Смесете пудрата захар, смлените лешници и брашното и ги пресейте. Внимателно разбъркайте белтъците със сухите съставки...

  • Хрупкави бисквити с лешнициРецепти
    Хрупкави бисквити с лешници

    Пресейте заедно фино смлените лешници, пудрата захар и брашното. Сложете белтъците и солта в купата на миксера. Добавете кристалната захар и бъркайте на висока скорост, докато не получите твърда пяна...

  • Плодов тарт "Сън в лятна нощ"Рецепти
    Плодов тарт "Сън в лятна нощ"

    За лимоновия блат поставете маслото и захарта в купата на миксера и сложете приставката във форма на лопатка. Разбийте на ниска скорост за около 1 минута. Прибавете лимоновите кори, а след това бадемо...

  • Мус от ванилия с халва, трохи от мак и черен шоколадРецепти
    Мус от ванилия с халва, трохи от мак и черен шоколад

    За муса смесете в купа жълтъците със захарта. Оставете желатина да набъбва в млякото за 25 минути. В малка тенджера кипнете 250 г сметана. Сипете бавно една трета от кипналата сметана в купата с жъл...

  • Тарт със сливиРецепти
    Тарт със сливи

    За тестото поставете широката бъркалка на миксера и омесете маслото и солта. Не прекалявайте, за да не вкарате прекалено много въздух в сместа. Бъркайте не повече от минута. Оберете от стените на с...