• Къри от пиле и бананово стъблоРецепти
    Къри от пиле и бананово стъбло

    Рецептата за това къри идва от северната част на Тайланд и консистенцията му е по-течна, нещо между супа и сос. За рецептата ще ви трябва цяло пиле, с вътрешности и крака, както и бананово стъбло, кое...

  • Пилешка супа с нудлиРецепти
    Пилешка супа с нудли

    Насладете се на тази вкусна и бърза пилешка супа! Накъсано пилешко месо, зеленчуци, ароматни подправки и нежни нудли, обгърнати в пилешки бульон.

  • Сьомга терияки и зеленчуци в темпураРецепти
    Сьомга терияки и зеленчуци в темпура

     Тънко нарязаните зеленчуци, потопени в темпура, се превръщат в изкусителни гарнитура за филетата сьомга, приготвени на тиган с домашен сос Терияки.

  • Топла салата от млад джакфрутРецепти
    Топла салата от млад джакфрут

    В Тайланд молитвите в храма са съпроводени от носене на храна като дар. Хлебното дърво е най-голямото плодово дърво в света. В тази рецепта плодът се вари, а след това последователно се счуква и запър...

  • Лепкави кнедли със сусамРецепти
    Лепкави кнедли със сусам

    Чаените листа винаги са се използвали за приготвянето на напитки. Но също така са били използвани за лекарство, за храна и като парични единици. В тази рецепти чаените листа се използват за овкусяване...

  • Печена риба с хрупкава ментаРецепти
    Печена риба с хрупкава мента

    Това е типичен начин за приготвяне на риба в Китай. След като рибата се изпече върху добре загрята скара, тя се поръсва с предварително запържена смес от люти чушки, лук и чесън, както и с пържени лис...

  • Пикантни уйгурски телешки шишчетаРецепти
    Пикантни уйгурски телешки шишчета

    Маринатата за тези шишчета включва кимион, чили, джинджифил и индийско орехче, а докато се пекат на скарата хората ще искат още и още. "Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-вкусно и крехко щ...

  • Мариновани свински гърди на скара Чианг МайРецепти
    Мариновани свински гърди на скара Чианг Май

    Вдъхновен от нощните пазари в Чианг Май, Люк Нгуен приготвя тези свински гърди на скара с марината от корени от кориандър, семена кориандър и джинджифил. Поднасят се с тамариндов сос за топене.