Начин на приготвяне:

1. За шоколадовия мус разбийте жълтъците със захарта на ръка, до пяна. Добавете прясното мляко към тях и изсипете всичко в тенджерка. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Добавете настъргания шоколад и дръпнете тенджерката от котлона. Бъркайте докато шоколадът се разтопи. Отделно разбийте на ръка сметана и я добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте и пресипете муса в пош. Оставете да се охлади.
2. За ягодовото бавароа пюрирайте ягодите. Разтопете желатин на водна баня и го оставете да поизстине. Смесете го с ягодите и разбъркайте. Добавете леко подсладена и леко разбита сметана. Пресипете крема в пош и оставете да се охлади.
3. Във висок съд започнете да редите на слоеве трайфъла. Първо направете слой от ягодовото бавароа, сложете плод, след това охладена бита сметана, бисквити, шоколадов мус, пресни плодове и така докато съдът не се напълни. Най-отгоре сложете пресни плодове и поръсете с пудра захар.

Продукти

За шоколадовия мус:

  • 2 жълтъка
  • 100 г захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 50 г натурален шоколад
  • 200 мл течна сметана

За ягодовия крем:

  • 200 г ягоди
  • 6 г желатин или 3 листа
  • 100 мл подсладена течна сметана

  • пресни плодове

Свързани рецепти