Начин на приготвяне:

1. Запечете лешниците и бадемите във фурната.
2. Постелете прозрачно фолио по цялата купа, която ще използвате за цукотото.
3. Смесете виното и кафето. Топете за кратко бишкотите в тях и ги редете по дъното и стените на купата.
4. Нарежете ядките и черешите, настържете шоколад и ги добавете в купа при сметаната. Разбъркайте и разделете сместа на две.
5. Изсипете върху бишкотите бялата смес и я разстелете по стените. Към останалата смес добавете разтопен шоколад и разбъркайте. Изсипете кафявата смес по средата на бялата. Покрийте с бишкоти. Оставете тирамисуто в хладилник за два часа.
6. След изваждане обърнете тирамисуто върху плосък поднос. Поръсете с какао.

Продукти

  • 150 мл еспресо
  • 100 мл вино Санто
  • 50 г бадеми
  • 50 г лешници
  • 1 пакет бишкоти
  • 150 г натурален шоколад
  • 25 г захаросани череши
  • 600 мл сметана
  • 4 с.л. пудра захар
  • какао

Свързани рецепти