1. Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в плоска тава.
2. Нарежете салама на тънки филийки. Отстранете кожата на бекона и нарежете и него на филийки.
3. Намажете тестото с пасирани домати, разпръснете нарязани белени домати. Настържете сиренето върху тях. Подредете филийките салам и бекон. Най-отгоре разпръснете нарязаната на лентички печена чушка и овкусете със сол и черен пипер. Печете пицата/ите в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути.
4. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Поръсете с тях топлата пица и поднесете.

Продукти

  • 200 мл пасирани домати 100 г белени домати от консерва или пресни 50 г краве сирене 50 г суров бекон 50 г чоризо или друг сушен колбас 1 печена чушка 1 люта чушка сол и черен пипер тесто за пица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички