Начин на приготвяне:

1. Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в плоска тава.
2. Нарежете салама на тънки филийки. Отстранете кожата на бекона и нарежете и него на филийки.
3. Намажете тестото с пасирани домати, разпръснете нарязани белени домати. Настържете сиренето върху тях. Подредете филийките салам и бекон. Най-отгоре разпръснете нарязаната на лентички печена чушка и овкусете със сол и черен пипер. Печете пицата/ите в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути.
4. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Поръсете с тях топлата пица и поднесете.

Продукти

  • 200 мл пасирани домати
  • 100 г белени домати от консерва или пресни
  • 50 г краве сирене
  • 50 г суров бекон
  • 50 г чоризо или друг сушен колбас
  • 1 печена чушка
  • 1 люта чушка
  • сол и черен пипер
  • тесто за пица

Свързани рецепти