Зимен коледен пудинг

Зимен коледен пудинг

Начин на приготвяне:

1. В купа поставете голямо парче прозрачно фолио /3 слоя един върху друг/ и го притиснете хубаво да покрие дъното и стените и.
2. Разрежете филиите панетоне на две и подредете парчетата по дъното и стените на купата така, че те да се покрият плътно. Намажете панетонето с малиновия конфитюр.
3. Изсипете 2/3 от сладоледа и го притиснете леко надолу. Поръсете ядките шам-фъстък и изцедените вишни. Нарежете на кубчета захаросаните плодове и поръсете и тях.
4. Изсипете и останалия сладолед и поставете две парчета панетоне за капак отгоре. Опаковайте хубаво с фолиото. Притиснете силно с чиния и поставете пудинга във фризер за 4 часа. Може да съхранявате пудинга няколко дни във фризера. Преди употреба го поставете в хладилника за 1 час.
5. Разтопете на водна баня шоколада. Пресипете го в каничка. Разопаковайте с резки движения пудинга. Излейте шоколада върху него и го оставете да се стече. След 5 минути шоколадът ще се стегне.
6. Украсете пудинга коледно - с клонче имел, например.

Продукти

  • 1 кг панетоне
  • 1 кг ванилов сладолед
  • 125 мл Vin Santo
  • 3 с.л. конфитюр от малини
  • 25 г ядки шам-фъстък
  • 75 г замразени вишни или от компот
  • 40 г захаросани плодове - лимон
  • портокал и др.
  • 2 мандарини
  • 200 г натурален шоколад

Свързани рецепти