1. Накиснете желатиновите листа в купа със студена вода за 10 минути.

2. Сипете соевото мляко в тенджера заедно със захарта, пръчката канела, карамфила, зърната черен пипер, разтворените шушулки кардамон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия, както и самата шушулка. Доавете и филийките джинджифил. Варете сместа в продължение на 3-4 минути.

3. Изтискайте желатина и го пуснете в топлата смес със соево мляко. Разбъркайте докато се разтопи.

4. Прецедете сместа в кана. Разсипете сместа в стъклени чашки или купички. Подредете ги в тава и ги оставете да изстинат на стайна температура. След това ги поставете в хладилник за минимум 4 часа.

5. Гарнирайте есертите с нарязани на едро сушени плодове и печени ядки по избор.

Продукти

  • 1 литър соево мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 4 шушулки кардамон
  • 1 пръчка канела
  • 3 гвоздейчета карамфил
  • 3 зърна черен пипер
  • 3 филийки корен джинджифил
  • 60 г захар
  • 4 желатинови листа
  • печени ядки и сушени плодове

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички