Желиран десерт със соево мляко
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Накиснете желатиновите листа в купа със студена вода за 10 минути.
2. Сипете соевото мляко в тенджера заедно със захарта, пръчката канела, карамфила, зърната черен пипер, разтворените шушулки кардамон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия, както и самата шушулка. Доавете и филийките джинджифил. Варете сместа в продължение на 3-4 минути.
3. Изтискайте желатина и го пуснете в топлата смес със соево мляко. Разбъркайте докато се разтопи.
4. Прецедете сместа в кана. Разсипете сместа в стъклени чашки или купички. Подредете ги в тава и ги оставете да изстинат на стайна температура. След това ги поставете в хладилник за минимум 4 часа.
5. Гарнирайте есертите с нарязани на едро сушени плодове и печени ядки по избор.
Продукти
- 1 литър соево мляко
- 1 шушулка ванилия
- 4 шушулки кардамон
- 1 пръчка канела
- 3 гвоздейчета карамфил
- 3 зърна черен пипер
- 3 филийки корен джинджифил
- 60 г захар
- 4 желатинови листа
- печени ядки и сушени плодове
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско