Жълта и зелена брускета

Жълта и зелена брускета

Начин на приготвяне:

1. Изрежете твърдата част в основата на резенето. Нарежете го на максимално тънки ивици и ги поставете в купа.
2. Добре измитата и подсушена тиквичка нарежете на тънки дълги ленти с помощта на белачка. Добавете лентите тиквичка при резенето.
3. Обелете портокала и го нарежете на тънки кръгчета. Добавете и тях в купата. Накъсайте малко от зелената част на резенето /копър/, както и листа мента. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.
4. Натъркайте филията хляб с разрязана на две скилидка чесън. Запечете хляба в грил-тиган, като поръсите малко зехтин върху нея.
5. Върху запечения хляб поставете щедра шепа от овкусените зеленчуци. Гарнирайте с накъсана моцарела.

Продукти

  • 1 филия хляб с квас
  • 0.5 глава резене /фенхел/
  • 0.5 жълта тиквичка
  • 1 връзка мента
  • 0.5 портокал
  • 0.5 лимон
  • сок
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 125 г биволска моцарела

Свързани рецепти