1. В тенджера сипете водата и захарта. бъркайте докато захарта се разтопи. Добавете шафрана и разбъркайте.
2. Добавете предварително сварения ориз. Нарежете ядките шам-фъстък и добавете и тях.
3. В купичка разбъркайте нишестете с малко студена вода и разбъркайте до гладкост. Добавете нишестето към сместа с ориз и разбъркайте докато сместа се сгъсти.
4. Сервирайте десерта охладен, в купички, поръсен със сушен касис.

Продукти

  • 4 ч.ч. вода 1.5 ч.ч. захар щипка шафран 1 ч.ч. шам-фъстък 1 ч.ч. сварен дългозърнест ориз 1.5 с.л. нишесте сушен касис

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички