Начин на приготвяне:

1. В тенджера сипете водата и захарта. бъркайте докато захарта се разтопи. Добавете шафрана и разбъркайте.
2. Добавете предварително сварения ориз. Нарежете ядките шам-фъстък и добавете и тях.
3. В купичка разбъркайте нишестете с малко студена вода и разбъркайте до гладкост. Добавете нишестето към сместа с ориз и разбъркайте докато сместа се сгъсти.
4. Сервирайте десерта охладен, в купички, поръсен със сушен касис.

Продукти

  • 4 ч.ч. вода
  • 1.5 ч.ч. захар
  • щипка шафран
  • 1 ч.ч. шам-фъстък
  • 1 ч.ч. сварен дългозърнест ориз
  • 1.5 с.л. нишесте
  • сушен касис

Свързани рецепти