Зелени дънери
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Измийте розовите картофи и ги нарежете на резени, по дължина. Сложете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 15 минути. Отцедете ги и изсипете в тавичка. Поръсете ги със сол, черен и червен пипер. Поръсете ги с 2 с.л. олио и ги печете 8 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
2. Почистете и измийте зеления боб. Бланширайте го в тенджера с вряща подсолена вода за 6 минути. Прецедете го. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган с бука масло. Добавете зеления боб и сотирайте за 1 минута. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Сложете каймата в купа. Нарежете чушките на дребни кубчета, а чесъна на ситно и ги добавете при каймата. Сложете яйцето, овкусете със сол, черен пипер и къри, и омесете хубаво каймата. Оформете четири кюфтета, след това всяко кюфте издължете в руло.
4. Сложете около 1 с.л. олио в загрят тиган и подредете рулцата в него. Пържете ги на слаб огън, като ги обръщате постепенно от всичките им четири страни.
5. Нарежете на много ситно магданоза и го поставете в чинийка. Потопете двата края на готовите рулца от кайма в магданоза. Сервирайте зелени дънерчета с гарнитура от зелен боб и печени картофи.
2. Почистете и измийте зеления боб. Бланширайте го в тенджера с вряща подсолена вода за 6 минути. Прецедете го. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган с бука масло. Добавете зеления боб и сотирайте за 1 минута. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Сложете каймата в купа. Нарежете чушките на дребни кубчета, а чесъна на ситно и ги добавете при каймата. Сложете яйцето, овкусете със сол, черен пипер и къри, и омесете хубаво каймата. Оформете четири кюфтета, след това всяко кюфте издължете в руло.
4. Сложете около 1 с.л. олио в загрят тиган и подредете рулцата в него. Пържете ги на слаб огън, като ги обръщате постепенно от всичките им четири страни.
5. Нарежете на много ситно магданоза и го поставете в чинийка. Потопете двата края на готовите рулца от кайма в магданоза. Сервирайте зелени дънерчета с гарнитура от зелен боб и печени картофи.
Продукти
- 750 г картофи Розентал 2 червени чушки 1 скилидка чесън 400 г говежда или телешка кайма 1 яйце 1 с.л. къри на прах 1 с.л. олио сол и черен пипер 0.5 връзка магданоз 1 ч.л. червен пипер 500 г зелен боб 1 глава лук бучка масло сол и черен пипер 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери