Зеленчуци в кокосово мляко с пържен банан
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Залейте юфката с вряла вода и я оставете за 2 минути.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а моркова по на едро. Разделете главата карфиол на розички.
3. Сложете 200 мл вода в тенджера и пуснете чесъна, лука, карфиола. Добавете кубчето бульон /ползвайте качествен бульон, без консерванти/. Следват фасула и кокосовото мляко. Оставете зеленчуците да врат десетина минути. След това добавете нарязано на кубчета темпе, за сваряването му са необходими 5 минути. Добавете и лютата чушка, нарязана на кръгчета, като предварително сте изтръскали семките от нея.
4. В тиган с малко оризово олио запържете изцедената юфка за кратко.
5. Обелете и разрежете бананите на две по дължина. /Най-добре е да ползвате зелени банани за готвене, но ако не намерите, ползвайте хубави здрави зрели банани./ Смесете брашното с кърито и оваляйте в сместа бананите. В тиган с малко оризово олио запържете бананите от двете им страни, на не много силен огън. Оставете бананите хубаво да се охладят преди сервиране.
6. Сервирайте запържена юфка, зеленчуци и сос от тях. Гарнирайте с резен пържен банан.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а моркова по на едро. Разделете главата карфиол на розички.
3. Сложете 200 мл вода в тенджера и пуснете чесъна, лука, карфиола. Добавете кубчето бульон /ползвайте качествен бульон, без консерванти/. Следват фасула и кокосовото мляко. Оставете зеленчуците да врат десетина минути. След това добавете нарязано на кубчета темпе, за сваряването му са необходими 5 минути. Добавете и лютата чушка, нарязана на кръгчета, като предварително сте изтръскали семките от нея.
4. В тиган с малко оризово олио запържете изцедената юфка за кратко.
5. Обелете и разрежете бананите на две по дължина. /Най-добре е да ползвате зелени банани за готвене, но ако не намерите, ползвайте хубави здрави зрели банани./ Смесете брашното с кърито и оваляйте в сместа бананите. В тиган с малко оризово олио запържете бананите от двете им страни, на не много силен огън. Оставете бананите хубаво да се охладят преди сервиране.
6. Сервирайте запържена юфка, зеленчуци и сос от тях. Гарнирайте с резен пържен банан.
Продукти
- 300 г китайска юфка 200 г моркови 200 г зелен фасул 1 глава карфиол 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 червена люта чушка 400 мл кокосово мляко 1 кубче зеленчуков бульон 400 г темпе 2 банана 2 с.л. брашно 1 ч.л. къри на прах сол и черен пипер оризово олио 1 стрък зелен лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне