Зеленчуци в кокосово мляко по селски
Рецепта от: Адам Лайо
Това е лесна рецепта от азиатската кухня. Тази гъста супа представлява сварени зеленчуци в овкусено с пикантна паста ремпа кокосово мляко.
Продукти
- 60 мл олио
- 2 стръка лимонова трева
- 800 мл кокосова сметана
- 1 ч.л. сол
- 2 картофа
- 2 моркова
- 200 г зелен фасул
- 2 тиквички
- 1 връзка манголд или друг зеленолистен зеленчук
- 1 стрък праз
- 1 корен пащърнак
- тофу
- За пастата ремпа:
- 5 люти чушки „Птиче око“
- 5 глави лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 1 см паста от скариди (балакан)
- 2 см корен куркума
- 50 г сушени скариди
Начин на приготвяне:
- 1. Смелете фино сушените скариди в блендер.
- 2. Нарежете всички съставки за пастата ремпа и ги смелете в блендер заедно с малко вода, за да се получи гладка паста.
- 3. Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера и запържете в него ремпата за 5 минути, като разбърквате често. Добавете предварително смачканите с точилка стръкове лимонова трева, кокосовата сметана и 800 мл вода. Разбъркайте и овкусете със сол.
- 4. Щом сместа заври, добавете почистените и нарязани на едро по-твърди зеленчуци. Добавете и сушените скариди и варете 20 минути. Добавете останалите нарязани зеленчуци и варете до пълното им омекване.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца