Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зеленчуково пюре с пушена скумрия и холандски сос

категория 0/5
1. Обелете, измийте и нарежете на едри кубчета картофите и морковите. Сложете ги в голяма тенджера с малко вода - първо картофите, а отгоре морковите. Водата не трябва да покрива целите моркови, а половината. Целта е зеленчуците да се сварят основно от парата. Добавете дафиновия лист и малко сол. нарежете и лука на едри кубчета и го сложете върху морковите. захлупете тенджерата и варете зеленчуците между 16 и 20 минути.
2. В метална купа сложете жълтъка, соевия сос, оцета /или лимонов сок/, нарязания на много ситно чесън и подправките и я сложете на водна баня /върху съд с вода върху слаб котлон/. Започнете да бъркате соса с тел. Трябва да бъркате доста, докато сосът започне да се сгъстява и цветът му да стане по-светъл. Тогава, при непрекъснато бъркане, добавете предварително разтопеното масло на тънка струйка. За да запазите топъл соса, оставете купата върху другия съд, покрита с алучиниево фолио.
3. Обезглавете и почистете пушената скумрия. Затоплете я малко в микровълнова фурна.
4. Изцедете сварените зеленчуци и ги намачкайте. Ако са много сухи, може да добавите малко мляко или масло.
5. Сервирайте голяма порция пюре с парчета риба, полята със сос.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен