Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите на парчета. Сложете ги в тенджера с вода и щипка сол и ги варете 15 минути.
2. Накъсайте малки глави карфиол и чроколи на розички. Добавете ги при картофите последните 5 минути от варенето.
3. Изцедете сварените зеленчуци, като оставите малко от водата в тенджерата. Намачкайте зеленчуците и добавете бучка масло. Овкусете със сол и черен пипер.
4. За кюфтенцата нарежете много на ситно лука и чесъна. Сложете ги в купа и добавете каймата, яйцето, настъргания кашкавал, сол и черен пипер. Омесете каймата с ръце. Оформете еднакви малки топчета от каймата.
5. Изпържете кюфтенцата за 6 минути в съвсем малко мазнина в тиган. Обръщайте ги от всички страни докато придобият златист цвят. Добавете нарязаните домати от буркан или консерва, разбъркайте и оставете соса да поври 10 минути.
6. Разрежете чери доматчетата на половинки. Магданозът нарежете на ситно. Добавете ги към кюфтенцата за 2 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Сервирайте зеленчуково пюре като основа и полейте с кюфтенца с доматен сос.
2. Накъсайте малки глави карфиол и чроколи на розички. Добавете ги при картофите последните 5 минути от варенето.
3. Изцедете сварените зеленчуци, като оставите малко от водата в тенджерата. Намачкайте зеленчуците и добавете бучка масло. Овкусете със сол и черен пипер.
4. За кюфтенцата нарежете много на ситно лука и чесъна. Сложете ги в купа и добавете каймата, яйцето, настъргания кашкавал, сол и черен пипер. Омесете каймата с ръце. Оформете еднакви малки топчета от каймата.
5. Изпържете кюфтенцата за 6 минути в съвсем малко мазнина в тиган. Обръщайте ги от всички страни докато придобият златист цвят. Добавете нарязаните домати от буркан или консерва, разбъркайте и оставете соса да поври 10 минути.
6. Разрежете чери доматчетата на половинки. Магданозът нарежете на ситно. Добавете ги към кюфтенцата за 2 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Сервирайте зеленчуково пюре като основа и полейте с кюфтенца с доматен сос.
Продукти
- 800 г картофи
- 1 малка глава броколи
- 1 малка глава карфиол
- бучка масло
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 400 г кайма /50:50 свинско и телешко/
- 1 яйце
- 50 г настърган кашкавал
- зехтин
- 400 г нарязани домати
- 250 г чери доматчета
- 0.5 връзка магданоз
- сол и черен пипер