Зеленчуково пюре от Лайден

Зеленчуково пюре от Лайден

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сложете ги в тенджера с подсолена вода.
2. Почистете корените пащърнак и морковите, измийте ги и нарежете на кубчета. нарежете лука на едро. Сложете зеленчуците при картофите и варете 15 минути.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете за 8 минути в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин, като го разбърквате от време на време. Нарежете сиренето - зряло, пикантно и сухо на кубчета.
4. Прецедете зеленчуците и ги намачкайте. Добавете оцета и горчицата и разбъркайте. Добавете кубчетата бекон и сирене и разбъркайте.
5. За десерта разбийте белтъците в суха купа с помощта на миксер. Добавете захарта и разбивайте до получаването на сняг. На тънка струйка добавете сока от червени плодове, като не спирате да разбивате. Сервирайте крема върху голяма маслена или кокосова бисквита.

Продукти

За пюрето:

  • 800 г картофи
  • 500 г пащърнак
  • 1 връзка моркови
  • 3 глави лук
  • 125 г пушен бекон
  • 150 г лайденско сирене
  • 30 мл бял винен оцет
  • 1 с.л. зелена горчица

За крема:

  • 3 белтъка
  • 100 мл сок от червени плодове
  • 100 г захар
  • 4 големи бисквити

Свързани рецепти