Зеленчуково пюре от Лайден
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сложете ги в тенджера с подсолена вода.
2. Почистете корените пащърнак и морковите, измийте ги и нарежете на кубчета. нарежете лука на едро. Сложете зеленчуците при картофите и варете 15 минути.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете за 8 минути в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин, като го разбърквате от време на време. Нарежете сиренето - зряло, пикантно и сухо на кубчета.
4. Прецедете зеленчуците и ги намачкайте. Добавете оцета и горчицата и разбъркайте. Добавете кубчетата бекон и сирене и разбъркайте.
5. За десерта разбийте белтъците в суха купа с помощта на миксер. Добавете захарта и разбивайте до получаването на сняг. На тънка струйка добавете сока от червени плодове, като не спирате да разбивате. Сервирайте крема върху голяма маслена или кокосова бисквита.
2. Почистете корените пащърнак и морковите, измийте ги и нарежете на кубчета. нарежете лука на едро. Сложете зеленчуците при картофите и варете 15 минути.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете за 8 минути в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин, като го разбърквате от време на време. Нарежете сиренето - зряло, пикантно и сухо на кубчета.
4. Прецедете зеленчуците и ги намачкайте. Добавете оцета и горчицата и разбъркайте. Добавете кубчетата бекон и сирене и разбъркайте.
5. За десерта разбийте белтъците в суха купа с помощта на миксер. Добавете захарта и разбивайте до получаването на сняг. На тънка струйка добавете сока от червени плодове, като не спирате да разбивате. Сервирайте крема върху голяма маслена или кокосова бисквита.
Продукти
- За пюрето:800 г картофи 500 г пащърнак 1 връзка моркови 3 глави лук 125 г пушен бекон 150 г лайденско сирене 30 мл бял винен оцет 1 с.л. зелена горчицаЗа крема:3 белтъка 100 мл сок от червени плодове 100 г захар 4 големи бисквити
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери