Зеленчуково корма къри

Зеленчуково корма къри

Начин на приготвяне:

1.Запечете пълна супена лъжица филирани бадеми в сухи тиган до златисто.
2. Почистете картофите от черни точки и ги измийте и подсушете. Нарежете ги на парчета по 4 см. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете картофите от всички страни.
3. През това време обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Скилидките чесън нарежете на тънки филийки. Обелете джинджифила и го нарежете на тънки пръчици. Отстранете семките на лютата ушка и я нарежете на ситно.
4. Съберете картофите в единия край на тигана и в свободната част запържете листата къри, лука, чесъна, джинджифила, лютата чушка и нарязаните на ситно дръжки кориандър за 1-2 минути. Добавете пълна супена лъжица готова корма къри паста. Разбъркайте за минута. Добавете нахута от буркан или консерва направо с течността, акто и 600 мл вода. Разбъркайте и варете кърито на слаб огън 30 минути, докато се сгъсти.
5. Разделете карфиола на розички и ги сложете в кухненски робот. /Листата и дръжката на карфиола нарежете и добавете в кърито/. Смелете фино. Пресипете в купа, покрийте с чиния и посавете в микровълнова фурна за 7 минути на най-силната степен или сварете карфиола на пара.
6. Когато кърито е готово, овкусете с лимонов сок и натрошено сирене. Сервирайте корма къри върху основа от задушен карфиол. Поръсете с кисело мляко и листа кориандър. 

Продукти

  • 1 с.л. филирани бадеми
  • 2 сладки картофа
  • зехтин
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 5 см пресен джинджифил
  • 15 г кориандър
  • 0.5 люта чушка
  • шепа листа къри
  • 1 с.л. корма къри паста
  • 400 г нахут
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 50 г сирене фета
  • 4 с.л. кисело мляко

Свързани рецепти