Зеленчуково къри
1. Измийте и подсушете тиквичките, най-добре използвайте тъмнозелени. Нарежете ги на кубчета. Чушката също нарежете на кубчета. Обелете пащърнака и го нарежете на по-дребни кубчета. Карфиолът накъсайте на розички.
2. Обелете и нарежете лука на ситно. В дълбок съд сипете 2-3 с.л. олио и запържете чесъна и джинджифила за кратко. След това добавете нарязания лук. Щом той омекне, добавете доматеното пюре и го запържете. Добавете подправките - кимиона, куркумата, кърито, лютият пипер. Разбъркайте докато подправките се запържат.
3. Добавете нарязаните зеленчуци, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Залейте ги с бульона и кокосовото мляко. Счупете канелените пръчки и ги пуснете в сместа. Гответе кърито на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Извадете пръчките канела.
4. Сварете ориз по ваше желание - бял, многозърнест, черен, див.
5. Сервирайте зеленчуковото къри върху основа от ориз. Поръсете с нарязан кориандър.

Продукти

  • 2 тиквички 1 корен пащърнак 0.5 глава карфиол 1 червена чушка 1 глава лук 1 ч.л. пресован чесън 1 ч.л. прясно настърган джинджифил 1 с.л. концентрирано доматено пюре 2 ч.л. къри на прах 1.5 ч.л. смлян кимион 0.5 ч.л. куркума 1.5 ч.л. едър лют червен пипер 300 мл зеленчуков бульон 300 мл кокосово мляко 200 г многозърнест ориз 0.5 връзка кориандър 2 пръчки канела сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички