Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете на ситно галангала, джинджифила, лимоновата трева, листата от лайм, корена куркума, лютите чушки. Сложете ги в хаванче и ги намачкайте добре. Добавете нарязания лук пастата от скариди, почистените и измити скариди и смления кориандър. Продължете да мачкате до получаване на паста.
2. Нарежете темпето на парчета и ги запържете от двете страни в 1 пръст олио. Извадете темпето в чиния.
3. В добре загрят уок с 2-3 с.л. олио запържете пастата с съсвсем малко вода за 2-3 минути. Добавете кокосовото мляко и сипете 1 литър вода. Добавете пресни почистени скариди и оставете сместа да заври.
4. В заврялата смес добавете почистени и нарязани на кръгчета моркови и картофи. Добавете изпърженото течпе и оризовите спагети, които предварително сте накиснали за 5 минути във вряла вода.
5. Добавете почистен и нарязан зелен фасула, нарязано на ивици зеле, патладжан на кубчета, домати на резени. Разбъркайте и гответе до готовност.

Продукти

За пастата:

  • 5 см корен галангал
  • 5 см корен джинджифил
  • 2 стъбла лимонова трева
  • корен куркума
  • 3 червени люти чушки
  • 3 листа лайм
  • 2 с.л. паста от скариди
  • 2 с.л. нарязан лук
  • 2 с.л. дребни скариди
  • 1 с.л. смлян кориандър

  • 200 г соево темпе
  • 1 ч.ч. кокосово мляко
  • 1 шепа белени скариди
  • 2 моркова
  • 0.5 кг картофи
  • 100 г оризови спагети
  • шепа зелен фасул
  • 0.5 патладжан
  • 2 домата
  • 0.25 глава бяло зеле
  • 100 г белени скариди

Свързани рецепти