Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Настържете джинджифила. Запържете ги в тиган с олио на слаб огън.
2. Добавете подправките и разбъркайте. Добавете и концентрирано доматено пюре. Разбъркайте.
3. Обелете и нарежете на дребни кубчета моркавите и картофите. Овкусете със сол и черен пипер и добавете чаша вода. Разбъркайте и задушавайте около 10 минути. Щом течността се изпари, дръпнете сместа и добавете граха и нарязания на ситно кориандър. Оставете сместа да изстине.
4. В ъгъла на оризов лист /за пролетни рулца/ или половин кора за баница поставете супена лъжица от сместа и прегънете във формата на триъгълник. Подгънете малко от кората откъм дългата страна и прегънете още веднъж пакетчето във формата на триъгълник. Притиснете хубаво по краищата и прегънете за трети път. Наредете самосас в тавичка, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разтопено масло. Печете самосас в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
5. За соса смесете в купа киселото мляко, лимоновия сок, кимиона и шепа нарязаните на ситно листа мента или кориандър. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Поднесете самосас със сос, в който да се топят.
2. Добавете подправките и разбъркайте. Добавете и концентрирано доматено пюре. Разбъркайте.
3. Обелете и нарежете на дребни кубчета моркавите и картофите. Овкусете със сол и черен пипер и добавете чаша вода. Разбъркайте и задушавайте около 10 минути. Щом течността се изпари, дръпнете сместа и добавете граха и нарязания на ситно кориандър. Оставете сместа да изстине.
4. В ъгъла на оризов лист /за пролетни рулца/ или половин кора за баница поставете супена лъжица от сместа и прегънете във формата на триъгълник. Подгънете малко от кората откъм дългата страна и прегънете още веднъж пакетчето във формата на триъгълник. Притиснете хубаво по краищата и прегънете за трети път. Наредете самосас в тавичка, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разтопено масло. Печете самосас в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
5. За соса смесете в купа киселото мляко, лимоновия сок, кимиона и шепа нарязаните на ситно листа мента или кориандър. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Поднесете самосас със сос, в който да се топят.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 см джинджифил
- 2 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. горчица на зърна
- 0.5 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. марсала
- 1 ч.л. семена кориандър
- 2 ч.л. концентрирано доматено пюре
- 1 ч.ч. моркови
- 2.5 ч.ч. картофи
- сол и черен пипер
- 12 оризови кори
- 1.5 ч.ч. замразен грах
- 1 шепа пресен кориандър
За соса:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. смлян кимион
- 3 с.л. нарязани листа мента
- 2 с.л. лимонов сок
- сол и черен пипер