Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зеленчукови самосас

категория 0/5
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Настържете джинджифила. Запържете ги в тиган с олио на слаб огън.
2. Добавете подправките и разбъркайте. Добавете и концентрирано доматено пюре. Разбъркайте.
3. Обелете и нарежете на дребни кубчета моркавите и картофите. Овкусете със сол и черен пипер и добавете чаша вода. Разбъркайте и задушавайте около 10 минути. Щом течността се изпари, дръпнете сместа и добавете граха и нарязания на ситно кориандър. Оставете сместа да изстине.
4. В ъгъла на оризов лист /за пролетни рулца/ или половин кора за баница поставете супена лъжица от сместа и прегънете във формата на триъгълник. Подгънете малко от кората откъм дългата страна и прегънете още веднъж пакетчето във формата на триъгълник. Притиснете хубаво по краищата и прегънете за трети път. Наредете самосас в тавичка, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разтопено масло. Печете самосас в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
5. За соса смесете в купа киселото мляко, лимоновия сок, кимиона и шепа нарязаните на ситно листа мента или кориандър. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Поднесете самосас със сос, в който да се топят.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн