Начин на приготвяне:

1. За палачинките пресейте в купа брашното  и го смесете със содата, солта и останалите смлени подправки. Добавете яйцата и разбъркайте. Добавете кокосово мляко и вода така, че да постигнате гъстотата на палачинково тесто. Добавете нарязания на ситно коирандър и оставете сместа да престои.
2. Настържете фино морков, нарежете  домат на кубчета, а пресния лук на колелца. Добавете зърната царевица, карамелизирания лук и зеленчуците към палачинковото тесто. Добавете почистените скариди, кълновете и нарязания на едро кориоандър. Разбъркайте.
3. Загрейте добре тиган, сипете  малко олио или зехтин и сипете 1-2 с.л. от сместа за палачинки. Пържете по 1-2 минути от всяка страна.
4. За дресинга на салатата /самбал/ в хаванче сложете шепа предварително накиснати сушени дребни скариди и нарязани на едро люти чушки. Добавете пастата от скариди и палмовата захар и стрийте добре всички продукти, до получаването на паста.
5. Нарежете домат, краставица, ананас, червен лук. В купа сипете пастата и овкусете с малко рибен сос и лимонов сок. Добавете още 1 с.л. палмова захар и разбъркайте. Добавете нарязаните зеленчуци и плодове и разбъркайте добре. Поръсете с листа кориандър.

Продукти

За палачинките:

  • 200 г бяло или пълнозърнесто брашно
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 0.5 ч.л. сол
  • щипка смлян кимион
  • щипка куркума
  • щипка бял пипер
  • 3 яйца
  • 250 мл кокосово мляко
  • вода
  • 1 с.л. карамелизиран лук
  • 2 с.л. царевивични зърна
  • 1 морков
  • 1 домат
  • шепа бобени кълнове
  • шепа тигрови скариди
  • 0.5 връзка кориандър

За салатата:

  • шепа сушени скариди
  • 1 с.л. паста от скариди
  • 2 с.л. палмова захар
  • 1 червена люта чушка
  • 2 домата
  • 1 краставица
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 ананас
  • рибен сос
  • лимонов сок

Свързани рецепти