Зеленчукови хапки
1. Предварително измитата и подсушена тиквичка нарежете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци. По същият начин направете ленти и от моркова, и от измитата, но небелена краставица. 
2. Разтворете чушките без да ги режете на половина и отстранете семките и белите . Почистете спанака от дръжки и го измийте и подсушете.
3. Поставете в кошничка за варене на пара първо лентите моркови. Гответе до омекване. Извадете морковите и поставете лентите тиквички, чушките и листата спанак.
4. Разбийте яйцата в купа. Овкусете с щипка сол. Загрейте малко зехтин в тиган и изсипете яйцата в него на един слой, като за омлет. Щом яйцата се изпържат от долната страна, ги покрийте с тортилята като притиснете добре. Обърнете яйцата върху тортилята.
5. Поставете тортилята върху дъска. Подредете листата спанак върху яйцата. върху тях подредете лентите тиквички. върху тях, но в противоположна посока, подредете лентите моркови. След това подредете различните цветове чушки, пак в противоположна посока, като решетка. Наредете лентите краставица, а върху тях слайсовете чедър. навийте тортилята на руло. Намажете единия край с крема сирене и притиснете, за да се затвори рулото. Промушете 6 дървени шишчета на равни разстояния един от друг по дължината на рулото. нарежете на хапки.
6. Поднесете зеленчуковите хапки с шишчетата в чиния. При консумация вземете хапката с ръка.

Продукти

  • 1 тиквичка 1 морков 1 червена чушка 1 жълта чушка 1 зелена чушка 1 краставица 1 шепа спанак 1 тортиля 2 яйца 1 с.л. крема сирене 4 слайса чедър щипка сол зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички