Зеленчукова супа за добро настроение

Зеленчукова супа за добро настроение

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Запържете ги в добре загрят уок, в което сте сипали оризово или слънчогледово олио, за 3 минути.
2. Обелете и нарежете моркова на тънки кръгчета или полукръгчета. Обелете и нарежете на кубчета сладкия картоф. Почистените гъби нарежете на четвъртинки. Добавете зеленчуците в уока, разбъркайте и ги задушете за 3-4 минути. След това ги залейте с бульона и оставете сместа да ври 5 минути.
3. Почистете зеления фасул и го нарежете на по-къси парченца. Разделете розичките на броколито и ги нарежете на по-дребни. Добавете фасула и броколито в супата и варете още 5 минути.
4. В купа разбийте яйцата и овкусете с 1-2 с.л. соев сос. В загрят тиган сипете 1 с.л. олио или зехтин и сипете яйцата. Поставете капак на тигана. Обърнете омлета и го изпържете и от другата страна. Нарежете омлета на тънки ленти.
5. Сервирайте супа в дълбока чиния и поръсете с лентички омлет.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 червена люта чушка
  • 2 см джинджифил
  • оризово олио
  • 1 сладък картоф
  • 1 морков
  • 1 глава броколи
  • 250 г кафяви печурки
  • 200 г зелен фасул
  • 2 литра зеленчуков бульон
  • 4 яйца
  • соев сос

Свързани рецепти