Зеленчукова супа за добро настроение
1. Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Запържете ги в добре загрят уок, в което сте сипали оризово или слънчогледово олио, за 3 минути.
2. Обелете и нарежете моркова на тънки кръгчета или полукръгчета. Обелете и нарежете на кубчета сладкия картоф. Почистените гъби нарежете на четвъртинки. Добавете зеленчуците в уока, разбъркайте и ги задушете за 3-4 минути. След това ги залейте с бульона и оставете сместа да ври 5 минути.
3. Почистете зеления фасул и го нарежете на по-къси парченца. Разделете розичките на броколито и ги нарежете на по-дребни. Добавете фасула и броколито в супата и варете още 5 минути.
4. В купа разбийте яйцата и овкусете с 1-2 с.л. соев сос. В загрят тиган сипете 1 с.л. олио или зехтин и сипете яйцата. Поставете капак на тигана. Обърнете омлета и го изпържете и от другата страна. Нарежете омлета на тънки ленти.
5. Сервирайте супа в дълбока чиния и поръсете с лентички омлет.

Продукти

  • 1 глава лук 1 червена люта чушка 2 см джинджифил оризово олио 1 сладък картоф 1 морков 1 глава броколи 250 г кафяви печурки 200 г зелен фасул 2 литра зеленчуков бульон 4 яйца соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички