Начин на приготвяне:

1. Обелете пащърнака и моркова. Нарежете селърито на кръгчета, а необелената глава лук разрежете на две.
2. Загрейте дълбока тенджера на котлона и сложете двете половини лук да се запече. След това сложете целия корен пащърнак, моркова и кръгчетата селъри. Оставете ги 1-2 минути да се запекат и добавете зърната черен пипер и дафиновия лист. Залейте зеленчуците с литър вода и захлупете.
3. За кнедлите разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците и добавете малко по малко гриса, бакпулвера, маста. Може да добавите и няколко листенца магданоз. Оставете сместа да почине няколко минути. През това време разбийте белтъците на сняг. След това ги добавете към жълтъчената смес и разбъркайте.
4. Щом заври супата добавете броколите, карфиолчетата и разрязания на две половини домат. С помощта на две лъжици оформете топчици и ги пуснете при врящите зеленчуци докато набъбнат.
5. Поръсете триъгълни филийки черен хляб с настърган кашкавал и ги запечете от двете страни в грил-тиган.
6. В чиния сложете от всички зеленчуци, няколко кнедли и залейте с течност. Гарнирайте със запечена филийка.

Продукти

  • 1 корен пащърнак
  • 1 голям морков
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 0.5 връзка селъри
  • 3 розички броколи
  • 3 розички карфиол
  • сол и черен пипер
  • черен хляб
  • настърган кашкавал
  • зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист

За кнедлите:

  • 2 яйца
  • 4 с.л. грис
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. свинска мас

Свързани рецепти