Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зеленчукова салата с хляб

категория 0/5
1. Полейте филиите хляб с вода и го сложете в купа една върху друга. Хлябът трябва хем да омекне, хем да запази целостта си.
2. Нарежете на тънки лентички моркова, селърито и червената чушка и ги бланширайте за кратко във вряща вода. Нарежете лука и чесъна.
3. В тиган загрейте зехтина и пуснете филенцата аншоа в него. След това добавете лука, чесъна и половинките маслини и запържете за 3-4 минути. Добавете прецедените бланширани зеленчуци, а след това и тиквичката, и патладжана, също нарязани на лентички. Овкусете със сол и пипер и добавете захарта и оцета. Разбъркайте. Пуснете листата босилек и задушете за 3-4 минути.
4. Начупете хляба в купа и отгоре изсипете задушените зеленчуци. Поръсете с нарязан керевиз и разбъркайте хубаво. Отгоре сложете филенца аншоа.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Антонио и Дженаро