Начин на приготвяне:
1. Полейте филиите хляб с вода и го сложете в купа една върху друга. Хлябът трябва хем да омекне, хем да запази целостта си.
2. Нарежете на тънки лентички моркова, селърито и червената чушка и ги бланширайте за кратко във вряща вода. Нарежете лука и чесъна.
3. В тиган загрейте зехтина и пуснете филенцата аншоа в него. След това добавете лука, чесъна и половинките маслини и запържете за 3-4 минути. Добавете прецедените бланширани зеленчуци, а след това и тиквичката, и патладжана, също нарязани на лентички. Овкусете със сол и пипер и добавете захарта и оцета. Разбъркайте. Пуснете листата босилек и задушете за 3-4 минути.
4. Начупете хляба в купа и отгоре изсипете задушените зеленчуци. Поръсете с нарязан керевиз и разбъркайте хубаво. Отгоре сложете филенца аншоа.
2. Нарежете на тънки лентички моркова, селърито и червената чушка и ги бланширайте за кратко във вряща вода. Нарежете лука и чесъна.
3. В тиган загрейте зехтина и пуснете филенцата аншоа в него. След това добавете лука, чесъна и половинките маслини и запържете за 3-4 минути. Добавете прецедените бланширани зеленчуци, а след това и тиквичката, и патладжана, също нарязани на лентички. Овкусете със сол и пипер и добавете захарта и оцета. Разбъркайте. Пуснете листата босилек и задушете за 3-4 минути.
4. Начупете хляба в купа и отгоре изсипете задушените зеленчуци. Поръсете с нарязан керевиз и разбъркайте хубаво. Отгоре сложете филенца аншоа.
Продукти
- 100 г сух или препечен хляб
- 1 морков
- 1 стрък селъри
- 1 червена чушка
- 2 глава лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 2 филенца аншоа
- 1 тиквичка
- 0.5 патладжан
- 1 с.л. захар
- 3 с.л. бял винен оцет
- 2 стръка мащерка
- 8 листа босилек
- 0.25 връзка керевиз /листа от целина/
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3 маслини