Начин на приготвяне:

Загрява се млякото, добавя се маслото и щипка сол. Малко по малко се сипва царевичния грис и се бърка непрекъснато. Качамакът се изсипва в дълъг цилиндричен съд или висока керамична чаша и се охлажда в хладилник. Спанакът се задушава леко с малко зехтин и сол. Цветът му трябва да остане светлозелен. Нарязаните на кубчета чушки и тиквичка също за малко се задушават в мазнина, с малко сол, пипер и прясна мащерка. Добавя се и бяло вино. В чиния се слага малко задушен спанак, отгоре се слага ринг качамак, поръсва се с пармезан. Най-отгоре се слагат хрупкавите зеленчуци. Пирамидата се украсява с босилек и мащерка.

Продукти

  • 100 г царевичен грис
  • 200 г спанак
  • 30 г масло
  • 150 г тиквички
  • 100 г цветни чушки
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стрък босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 20 мл бяло вино
  • 30 г пармезан

може да се замести със соево или друго мляко

  • 150 мл прясно мляко

Свързани рецепти