Зеленчукова лазаня в един съд

Зеленчукова лазаня в един съд
Предаване: Супер храна за минути с ДоналГледайте в: Събота, 15 август от 21:00 | Събота, 15 август от 21:30

Начин на приготвяне:

1. Сипете зехтина в дълбок тиган с огнеупорни дръжки и го загрейте. Запържете нарязания на ситно лук за 5 минути, докато омекне. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 1 минута.

2. Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на кубчета. Почистените гъби нарежете на тънки филийки. Добавете ги в тигана и ги запържете на по-силен огън за 5 минути, до златистокафяво. Добавете нарязаните домати и 400 мл гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер. Изчакайте сместа да заври, намалете силата на огъня и гответе 10 минути.

3. Накрая добавете предварително измитите и подсушени листа спанак. Щом листата се свият, добавете и разрязаните на две по дължина пресни кори за лазаня. Добавете настъргания пармезан и листата босилек. Най-отгоре подредете кръгчета моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса, под грила, 3-5 минути, докато сиренета се разтопят и запекат.

 

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 малки глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 тъмнозелени тиквички
  • 250 г гъби печурки
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 200 г бейби спанак
  • 400 г пресни кори за лазаня
  • шепа листа босилек
  • 80 г пармезан
  • 2 топки х 125 г моцарела

Свързани рецепти