Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зеленчуков терин

Стъпки

  1. Prev1/6Next

    Приготвяне на крема:
    1. Разбийте рикотата с миксер и прибавете настърганото пекорино. Подправете със сол,черен пипер и счукан чесън.
  2. Prev2/6Next

    2. Натрошете бадемите и заедно с кедровите ядки ги запечете на сух тиган.
    3. Смесете ядките със сиренето.
    4. Накълцайте пресния босилек на ситно и също го добавете към сместа.
  3. Prev3/6Next

    5. Разтопете желатина на водна баня.
    6. Разбийте сметаната на сняг. С внимателно бъркане смесете разтопения желатин и сметаната със сирената.
  4. Prev4/6Next

    Приготвяне на терина:
    1. Покрийте правоъгълна кексова форма с найлоново фолио.
    2. Наредете по стените и дъното на формата тънки дълги ленти от тиквичка, които предварително леко сте запекли на тиган-грил или скара.Наредете ги така,че краищата им да висят навън.
  5. Prev5/6Next

    3. Върху тях сложете пласт задушени в малко масло чушки,нарязани на лентички.
    4. Изсипете 1/2 от крема,а върху него наредете пласт от задушени моркови
    5. Намажете отново с крем.
    6. Наредете резенчетата домати, също запечени за кратко на грил.
  6. Prev6/6Next

    7. Накрая подгънете краищата на тиквичките навътре, за да покрият терина. Оставете го за няколко часа в хладилника,за да се желира крема.
    8. Преди сервиране теринът се обръща и се отстранява фолиото.
категория 5/5
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли