Подготовка

Приготвяне на крема:
1. Разбийте рикотата с миксер и прибавете настърганото пекорино. Подправете със сол,черен пипер и счукан чесън. 2. Натрошете бадемите и заедно с кедровите ядки ги запечете на сух тиган.
3. Смесете ядките със сиренето.
4. Накълцайте пресния босилек на ситно и също го добавете към сместа.
5. Разтопете желатина на водна баня.
6. Разбийте сметаната на сняг. С внимателно бъркане смесете разтопения желатин и сметаната със сирената.
Приготвяне на терина:
1. Покрийте правоъгълна кексова форма с найлоново фолио.
2. Наред

Продукти

  • 200 г сирене Рикота
  • 100 г сирене пекорино
  • 30 г бадеми
  • 50 г кедрови ядки
  • 1 тиквичка
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • 2 чушки

За крема:

  • 150 мл течна сметана
  • 2 пакетчета желатин
  • 2 стръка босилек
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти