Зеленчуков шашлик с компот от ябълки
1. За шишчетата нарежете на едро зеленчуците. Направете марината от лимоновия сок, стрита суха мащерка, накълцана скилидка чесън, зехтин, сол и черен пипер. Потопете зеленчуците в маринатата и хубаво ги оваляйте в нея.
2. Нанижете зеленчуците върху дървените шишове, които предварително сте държали десетина минути в студена вода. Наредете шишовете в тавичка и ги печете около десетина минути на 220 градуса.
3. Сварете картофите. Нарежете ги на тънки кръгчета и ги изпържете в сгорещена мазнина за десетина минути. Поръсете ги с пикантна подправка, например кажунски микс .
4. За компота от ябълки нарежете кисели ябълки и ги сложете в тенджера с малко вода. Добавете канела и захар /на 1 кг. ябълки, 1 с.л. захар/. Оставете сместа да къкри до пълното сваряване на ябълките и превръщането им в пюре.
5. Сервирайте зеленчуковите шишчета, гарнирани с пикантни картофи и топъл ябълков компот.

Продукти

  • 1 тиквичка 250 г гъби печурки 1 червена чушка 1 кг кисели ябълки 1 пръчка канела 2 с.л. захар 400 г картофи 1 жълта чушка 1 глава червен лук 1 ч.л. кажунска подправка сол и черен пиперЗа дресинга:1 лимон сок 2 стръка мащерка 1 скилидка чесън зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички