Начин на приготвяне:

1. Сипете половин литър вода в тенджера. Добавете обелените и нарязаните на кубчета картофи, нарязаните на ситно лук и 1 скилидка чесън и ги оставете да заврят.
2. Овкусете със сол и добавете зехтин. Варете до готовност на картофите, около 15 минути. Дръпнете от огъня и пасирайте супата.
3. Добавете още малко вода към супата. Нарежете зелето /крехки листа от пролетно зеле/ на тънки ивички и го добавете. Разбъркайте. Нарежете наденицата на тънки кръгчета и добавете и тях. Варете 15 минути.
4. Поднесете супата в купички, гарнирана с филийки хляб и поръсена със зехтин.

Продукти

  • 180 г зеле
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 500 г картофи
  • 1 наденица чоризо
  • зехтин
  • сол
  • 1 суха люта чушка

Свързани рецепти