Зеленчуци с камамбер на фурна
1. Нарежете зеленчуците на кръгчета. Намажете с олио тавичка и подредете като керемидки първо тиквичките, след това патладжаните и доматите. Ако са ви останали тиквички, наредете още един ред от тях. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Нарежете сиренето на големи филии и ги наредете плътно върху зеленчуците. Запечете зеленчуците  за 25 минути на 180 градуса.
3. Запечете лешниците за около 5 минути. След като изстинат ги нарежете.
4. Нарежете хляба на филии, намажете ги с масло и ги запечете в грил-тиган за около 4 минути.
5. За плодовата салата нарежете на тънки ивички смокините и ябълката. Премахнете кората и ципите на портокала и го нарежете на парчета. Поставете плодовете в купа и добавете стафидите и нарязаните лешници. Разбъркайте.
6. Сервирайте печени зеленчуци с камембер, като ги полеете със соса от тях, гарнирани с филия хляб и плодова салата.

Продукти

  • 1 тиквичка 1 патладжан 3 домата 250 г сирене камамбер зехтин 1 пълнозърнест хляб сол и черен пипер маслоЗа плодовата салата:95 г белени лешници 1 портокал 200 г сушени смокини 1 ябълка Грани Смит 100 г султански стафиди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички