Зелена салата с козе сирене

1. Нарежете козето сирене на шайби. Стрийте чесъна на паста и я разбъркайте с 80 мл зехтин, настъргана лимонова кора и нарязаните на ситно розмарин и мащерка.


2. Мариновайте сиренето в сместа за 1 нощ.
 
3. Извадете сиренето, оваляйте го в галета и го изпържете в сух тиган, до златисто, от двете страни. 
 
4. Нарежете багетата на тънки филийки. Подредете ги в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса, с вентилатор, до златисто, за около 8 минути. 
 
5. Запечете филираните бадеми за кратко в сух тиган. 
 
6. Накъсайте зелената салата и я смесете с листата спанак. Овкусете със сол, лимонов сок и останалия зехтин.
 
7. Гарнирайте салатата със сиренето, филийките хляб и бадемите.

Продукти

  • 1 зелена салата
  • 100 г бейби спанак
  • 50 г филирани бадеми
  • 350 г козе сирене "Роблер"
  • 140 мл зехтин екстра върджин
  • 4 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 пълнозърнеста багета
  • галета за овалване
  • сол на вкус
  • 1 зелена салата
  • 100 г бейби спанак
  • 50 г филирани бадеми
  • 350 г козе сирене "Роблер"
  • 140 мл зехтин екстра върджин
  • 4 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 пълнозърнеста багета
  • галета за овалване
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички