Зелена салата с козе сирене
Рецепта от: Стоян и Лора

1. Нарежете козето сирене на шайби. Стрийте чесъна на паста и я разбъркайте с 80 мл зехтин, настъргана лимонова кора и нарязаните на ситно розмарин и мащерка.
2. Мариновайте сиренето в сместа за 1 нощ.
3. Извадете сиренето, оваляйте го в галета и го изпържете в сух тиган, до златисто, от двете страни.
4. Нарежете багетата на тънки филийки. Подредете ги в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса, с вентилатор, до златисто, за около 8 минути.
5. Запечете филираните бадеми за кратко в сух тиган.
6. Накъсайте зелената салата и я смесете с листата спанак. Овкусете със сол, лимонов сок и останалия зехтин.
7. Гарнирайте салатата със сиренето, филийките хляб и бадемите.
Продукти
- 1 зелена салата
- 100 г бейби спанак
- 50 г филирани бадеми
- 350 г козе сирене "Роблер"
- 140 мл зехтин екстра върджин
- 4 стръка мащерка
- 1 стрък розмарин
- 1 лимон
- 1 скилидка чесън
- 1 пълнозърнеста багета
- галета за овалване
- сол на вкус
- 1 зелена салата
- 100 г бейби спанак
- 50 г филирани бадеми
- 350 г козе сирене "Роблер"
- 140 мл зехтин екстра върджин
- 4 стръка мащерка
- 1 стрък розмарин
- 1 лимон
- 1 скилидка чесън
- 1 пълнозърнеста багета
- галета за овалване
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”