Зелена салата с червено цвекло
1. Обелете червеното цвекло и го нарежете на малки кубчета. Сложете ги върху парче алуминиево фолио. Поставете и обелената и леко смачкана скилидка чесън. Поръсете със сол, черен пипер, листенца мащерка и малко зехтин. Завийте на пакетче и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
2. За дресинга смесете всички продукти без зехтина и водата в купа. Разбъркайте. Сипете зехтина на струйка, като бъркате енергично. Накрая добавете водата.
3. За кротоните изрежете коричката на филията хлуб. Нарежете хляба на малки кубчета. Сипете 1 с.л. зехтин в тиган. Поръсете сол, черен пипер, сладък червен пипер и лют червен пипер. Щом мазнината се загрее, добавете кубчетата хляб. запържете до златисто. Пресипете върху кухненаска хартия.
4. Нарежете листата маруля. Пресния лук нарежете на тънко, под диагонал. Разрежете добре измитите, небелени краставици на две, по дължина. Издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица. Останалата, твърда, част, нарежете на тънки, дълги ленти,с  помощта на белачка за зеленчуци. Сложете зеленчуците в купа.
5. Поръсете с кубчета печено цвекло и кротони. Полейте с дресинга. Накрая поръсете с предварително запечени кедрови ядки и сусам.

Продукти

  • 1 глава червено цвекло 1 скилидка чесън 2 стръка мащерка сол и черен пипер 1 маруля 1 стрък пресен лук 2 краставици запечени кедрови ядки запечен сусамЗа дресинга:1 с.л. сос хойсин 1 ч.л. оризов оцет 1 с.л. горчица 1 с.л. вода 3 с.л. зехтин 1 ч.л. сусамово олио 1 ч.л. соев сосЗа кротоните:1 филия хляб зехтин сол и черен пипер 2 щипки червен пипер щипка едър лют червен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички